Ταινίες που αξίζει να δούμε το Σεπτέμβρη

Με πολυαναμενόμενες πρεμιέρες ξεκινά η νέα κινηματογραφική σεζόν

Ο Πέρσι Τζάκσον & η Θάλασσα των Τεράτων

Μετά τη μεταφορά του πρώτου βιβλίου της σειράς Πέρσι Τζάκσον, "Ο Πέρσι Τζάκσον και η Κλοπή της Αστραπής", ακολουθεί το δεύτερο μέρος, βασισμένο στο δεύτερο βιβλίο.

Τα Παλιόπαιδα

Ο Thomas (Max Boublil) μόλις αρραβωνιάστηκε την κοπέλα του Lola (Mélanie Bernier), επισκέπτεται τους γονείς της Gilbert (Alain Chabat) και Suzanne (Sandrine Kiberlain) για να τους γνωρίσει και να τους ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα. Ο Gilbert, παραιτημένος και απογοητευμένος από την συμβατική του ζωή, ως οικογενειάρχης, αντιμετωπίζοντας κρίση μέσης ηλικίας, προσπαθεί να πείσει τον μελλοντικό γαμπρό του να μην κάνει το ίδιο λάθος με εκείνον. Οι δυο τους λοιπόν, ξεκινούν μαζί μια νέα ζωή γεμάτη κραιπάλες και περιπέτειες, πεπεισμένοι ότι η ελευθερία που ψάχνουν είναι κάπου... εκεί έξω! Τι κόστος όμως έχει η επιλογή να ακολουθήσουν τα εφηβικά τους όνειρα;

Pacific Rim

Όταν λεγεώνες τρομακτικών πλασμάτων - γνωστά ως Καϊτζού - αρχίζουν να εφορμούν από την θάλασσα, ξεκινά ένας πόλεμος που θα στοιχίσει εκατομμύρια ζωές και θα εξαντλήσει τους πόρους της ανθρωπότητας. Προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι άνθρωποι στις επιθέσεις των γιγαντιαίων Καϊτζού, κατασκεύασαν ένα ειδικό όπλο: ογκώδη ρομπότ - τα Τζάγκερ - τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δύο πιλότους των οποίων οι εγκέφαλοι είναι συνδεδεμένοι με μία γέφυρα νευρώνων. Όμως, ακόμα και τα Τζάγκερ αποδεικνύονται λίγα μπροστά στη μήνη των καϊτζού.

Στρουμφάκια 2

Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Έτσι, ο Δρακουμέλ την απαγάγει και την πηγαίνει στο Παρίσι, εκεί που όλοι τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο μάγο του κόσμου.

The Grandmaster

Η ιστορία του μάστερ των πολεμικών τεχνών Ip Man, του ανθρώπου που εκπαίδευσε τον Μπρους Λι.

The Heat

Η πράκτορας του FBI Sarah Ashburn (Σάντρα Μπούλοκ) συνεργάζεται με την αξιωματικό της αστυνομίας της Βοστώνης Shannon Mullins (Μελίσα Μακάρθι) για να συλλάβουν έναν Ρώσο μαφιόζο. Από τον σκηνοθέτη της μεγάλης πολυβραβευμένης επιτυχίας "Φιλενάδες (Bridesmaids)", Πολ Φάιγκ.

Jobs

Η συγκλονιστική ιστορία του Στιβ Τζομπς, του αυθεντικού οραματιστή που κατάφερε να μεγαλουργήσει ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Η επική διαδρομή και η ταραχώδης ζωή του Τζομπς που σημάδεψε και άλλαξε την πορεία της τεχνολογίας - αλλά και του κόσμου - για πάντα.

Το Κάλεσμα

Τo "Conjuring" διηγείται την πραγματική ιστορία του Εντ και της Λορέιν Γουόρεν, ντετέκτιβ του μεταφυσικού, που καλούνται από μια οικογένεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει μια σκοτεινή παρουσία. Σύντομα οι Γουόρεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής τους.