Υψηλή μαγειρική στις κινηματογραφικές αίθουσες

Σε σκηνοθεσία Κριστιάν Βινσέντ, οι Kατρίν Φρο, Ζαν Ντ' Ορμεσόν, Ιππολύτ Ζιραρντό, Αρτύρ Ντυπόν, Ζαν Μαρκ Ρουλό, Άρλυ Τζόβερ πρωταγωνιστούν σε μια πραγματικά... νόστιμη ταινία!

Η Ορτάνς Λαμπορί, μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από την θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο της Σενς Ελυζέ.

Παρόλο τον ανταγωνισμό και τη ζήλεια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της η Ορτάνς γρήγορα επιβάλλεται. Η αυθεντικότητα της μαγειρικής της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες.

- Η ταινία είναι βασισμένη στην καταπληκτική αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, που υπήρξε για δύο χρόνια η προσωπική μαγείρισσα του Φρανσουά Μιτεράν.

- Στην Γαλλία την είδαν 1.000.000 θεατές!

- Στην Αμερική τη διανομή της ταινίας ανέλαβε η Τhe Weinstein Company.

- H Nτανιέλ Ντελπές αντλεί συχνά έμπνευση από το ιστορικό βιβλίο του σεφ Ιντουάρ Νινιόν, «Έπαινος στη Γαλλική Κουζίνα» ( Éloge de la cuisine Française) που της χαρίζει ο Πρόεδρος στην ταινία.

- Ο παραγωγός της ταινίας, Ετιέν Κομάρ, ΥΨΗΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (Les Saveurs du palais ) είναι παραγωγός μεγάλων διεθνών επιτυχιών όπως το "Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων" (Des hommes et des dieux) και το "Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου" (Les Femmes du 6ème étage).

- Ο Ζαν ντ' Ορμεσόν, που ενσαρκώνει τον Πρόεδρο Μιτεράν στην ταινία, δεν είναι ηθοποιός, είναι Γάλλος διανοούμενος. Γνώριζε καλά τον Μιτεράν, με τον οποίο συζητούσαν φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα και υπήρξε ένας από τους επικριτές του.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από 27 Ιουνίου

Ακολουθεί το trailer: