Κάρεϊ Μάλιγκαν: “Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπαιρνα το ρόλο στον Υπέροχο Γκάτσμπι”

Στις 16 Μαΐου "Ο Υπέροχος Γκάτσμπι" θα ανοίξει την αυλαία του 66ου Φεστιβάλ των Καννών και το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και τα τρέιλερ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας, η πρωταγωνίστριά της Κάρεϊ Μάλιγκαν πόζαρε στο φακό του κορυφαίου Μάριο Τεστίνο για λογαριασμό της Vogue και μίλησε για το ρόλο της Νταίζυ Μπιουκάναν, αλλά και για την τύχη που είχε στη βιομηχανία του Χόλιγουντ.

"Θυμάμαι πως περίμενα με ανυπομονησία πάνω από το τηλέφωνο για να χτυπήσει. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να πάρω τον ρόλο. Όταν μου το ανακοίνωσε μεσολάβησε καμιά ώρα μέχρι να το συνειδητοποιήσω" εξομολογήθηκε η νεαρή ηθοποιός, τονίζοντας πως: "Είναι μια από τις πιο δημιουργικές δουλειές που έχω συμμετάσχει μέχρι τώρα".

Ωστόσο, η 27χρονη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σπουδαία στήριξη των συμπρωταγωνιστών της. Πρόσφατα, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο –που ενσαρκώνει τον Τζέι Γκάτσμπι- σε πρόσφατη συνέντευξή του, την αποκάλεσε το επόμενο μεγάλο όνομα του Χόλιγουντ.

Γεννημένη το 1985 στο Λονδίνο, η Κάρεϊ Μάλιγκαν έχει δηλώσει πως το πάθος και η αγάπη της για την υποκριτική πρωτοεμφανίστηκαν στο σχολείο, όταν είχε λάβει μέρος στη σχολική παράσταση "Sweet Charity".

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Κίτι Μπένετ στην ταινία Περηφάνια και Προκατάληψη το 2005. Το 2007 έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ στο θεατρικό έργο O Γλάρος, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Το 2009, έλαβε παγκόσμια αναγνώριση για την ερμηνεία της ως Τζένι στην ταινία Μία Κάποια Εκπαίδευση, κερδίζοντας το Βραβείο BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου και αποσπώντας υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.  Έκτοτε, η καριέρα της πήρε την ανιούσα, πρωταγωνιστώντας σε σπουδαίες παραγωγές, όπως το "Γουόλ Στριτ: Το Χρήμα Ποτέ Δεν Πεθαίνει", "Μη Μ` Αφήσεις Ποτέ", "Drive" και "Shame".

"Η τύχη μου έχει φερθεί πολύ καλά στις δουλειές μου. Είναι πολύ περίεργο να παίρνεις ακριβώς τους ρόλους που επιθυμείς. Ευτυχώς δεν έχω λάβει προς το παρόν κάποιο ρόλο που να νιώθω απογοητευμένη, ερμηνεύοντάς τον" παραδέχθηκε η Μάλιγκαν, σχολιάζοντας το πόσο καλά της έχει συμπεριφερθεί μέχρι τώρα η κινηματογραφική βιομηχανία.

 

Δείτε το βίντεο με τα παρασκήνια της φωτογράφισης της Κάρεϊ για τη Vogue…

… Καθώς και το τρέιλερ του "Υπέροχου Γκάτσμπι", σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν με πρωταγωνιστές τους: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Ίσλα Φίσερ και Κάρεϊ Μάλιγκαν.