Ένας υποψήφιος για Όσκαρ που σίγουρα θα χάσει

Ο film editor William Goldenberg έχει ήδη βρεθεί δύο φορές ως υποψήφιος στα Όσκαρ.

Καμία ωστόσο από αυτές δεν έφυγε με το χρυσό αγαλματίδιο στο χέρι, κάτι όμως το οποίο γνώριζε από πριν μιας και “μαχόταν” εναντίον ιερών τεράτων του χώρου.
Το 1999 ήταν υποψήφιος με την ταινία “The Insider” του Michael Mann, ενώ συνείσφερε και στο τεχνικό κομμάτι του “Matrix”.
Μερικά χρόνια αργότερα, το 2004 βρέθηκε πάλι στη λίστα των υποψηφίων με το “Seadiscuit”, ενώ το όνομά του υπήρχε στα credits δημιουργίας του “Lord of the Rings: Return of the King” το οποίο εκείνη τη χρονιά διεκδίκησε συνολικά 11 υποψηφιότητες.
Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, φτάνουμε στο σήμερα και βλέπουμε το όνομά του και πάλι στους υποψηφίους, αυτή τη φορά για τη συνεισφορά του στο “Argo” του Ben Affleck και το “Zero Dark Thirty” της Kathryn Bigelow, κάτι που σημαίνει... πως για μια ακόμη φορά δεν θα κερδίσει το αγαλματίδιο.
Το ελπιδοφόρο ωστόσο μήνυμα της φετινής χρονιάς, και ειδικά για την κατηγορία του editing στην οποία είναι υποψήφιος ο William Goldenberg, είναι πως το “Argo” είναι φαβορί σε όλες τις κατηγορίες... κάτι που σίγουρα του δίνει έστω και μια μικρή ελπίδα να τα καταφέρει τελικά. Άλλωστε, πρόσφατα για τη συγκεκριμένη του δουλειά, κατάφερε να φύγει από την τελετή των BAFTA ως ο μεγάλος νικητής.
Όσο για τον ίδιο, όπως χαρακτηριστικά απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για... αυτό που του συμβαίνει, απάντησε πως “Όσο κι αν ακούγεται χαζό, απολαμβάνω τρομερά την όλη διαδικασία. Επιπλέον είμαι σε μια μορφή πάντα πρωταγωνιστής οπότε αυτό από μόνο του είναι καλό”.