Gangster Squad: Τα highlights της ταινίας

Οι “Διώκτες του Εγκλήματος” έρχονται στις αίθουσες από τις 24 Ιανουαρίου.

- Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λος Άντζελες του 1949 και αφορά στην προσπάθεια του αστυνομικού τμήματος της περιοχής να ανατρέψει έναν από τους πιο επικίνδυνους μαφιόζους όλων των εποχών και να ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης.

- Πρωταγωνιστούν οι υποψήφιοι για Όσκαρ Τζος Μπρόλιν (“Milk”, “True Grit”), Νικ Νόλτε (“Warrior”, “Affliction”) και Ράιαν Γκόσλινγκ (“Half Nelson”, “Drive”) και ο βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν (“Milk”, “Mystic River”).

- Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του του πρώην αρχισυντάκτη των Los Angeles Times Πολ Λίμπερμαν.

- Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και απεικονίζει τη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ του ’49 και τις ταραχές που ταλάνιζαν την περιοχή.

- Ο Γουίλ Μπιλ, ένας πρώην ντετέκτιβ του Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, επιμελήθηκε το σενάριο.

- Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Λος Άντζελες και τα περίχωρά του. Προκειμένου να γίνει αυτό, η ομάδα παραγωγής αξιοποίησε ιστορικές τοποθεσίες και μεταμόρφωσε άλλες προκειμένου να αναπλάσει μνημειώδη δημοφιλή στέκια της εποχής του μαφιόζου Κόεν.

- Για να βρουν τα περίπου 150 αυτοκίνητα – συν τα επιπλέον σε περίπτωση βλάβης – οι άνθρωποι της παραγωγής στράφηκαν στον Τιμ Γουντς. Μεταξύ των οχημάτων που τους έφερε ήταν μια Packard του 1938 με έναν κινητήρα 472 της Cadillac.