Εκπλήξεις στα Όσκαρ: Ποιοι έμειναν έξω, ποιοι μπήκαν απ’ το παράθυρο

Απόντες Μάρτιν Σκορσέζε και Κλιντ Ίστγουντ, δυναμικό comeback για τον Μελ Γκίμπσον

Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τη σημερινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία Όσκαρ, με ορισμένα φαβορί να μένουν εκτός συναγωνισμού, ενώ τον Μελ Γκίμπσον να επιστρέφει δυναμικά με την ταινία Hacksaw Ridge.

Ο Μελ Γκίμπσον είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τη συγκεκριμένη ταινία, που απέσπασε συνολικά έξι υποψηφιότητες, ενώ αντίθετα από την κατηγορία αυτή λείπει ο Μάρτιν Σκορσέζε, που θεωρείτο από τα φαβορί για την ταινία του Silence, η οποία τελικά απέσπασε μόλις μία υποψηφιότητα, για Όσκαρ Φωτογραφίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, ο Άντριου Γκάρφιλντ, είναι υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, αλλά για την ερμηνεία του στο Hacksaw Ridge!

Η άλλη μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήταν η απουσία της Έιμι Άνταμς από τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, καθώς η ερμηνεία της στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Arrival έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Απούσα από την κατηγορία αυτή και η Ανέτ Μπένινγκ, που επίσης έχει λάβει πολύ καλές κριτικές για την ερμηνεία της στο 20th Century Women.

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης η απουσία του Τομ Φορντ από τις υποψηφιότητες για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, καθώς το Nocturnal Animals θεωρείται μία από τις πιο καλογυρισμένες ταινίες της χρονιάς, ενώ εκτός Όσκαρ έμεινε φέτος και ο Κλιντ Ίστγουντ, που σκηνοθέτησε το Sully με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Εκπλήξεις είχαμε και στην κατηγορία του Β' Ανδρικού Ρόλου, όπου δεν υπάρχει το όνομα του Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο Nocturnal Animals, ενώ απών είναι και ο Χιου Γκραντ, που οι περισσότεροι κριτικοί θεωρούν ότι έκανε μία εξαιρετική ερμηνεία στην ταινία Florence Foster Jenkins, δίπλα στην (φυσικά υποψήφια και φέτος για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου) Μέριλ Στριπ.