Με Γούντι Άλεν ανοίγει το 69ο Φεστιβάλ Καννών

Η ταινία "Cafe Society" θα προβληθεί στην πρεμιέρα του φετινού φεστιβάλ

Η ταινία του Γούντι Άλεν "Cafe Society" θα είναι η εναρκτήρια ταινία του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Είναι η τρίτη φορά που μία ταινία του αναγνωρισμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη ανοίγει το φεστιβάλ. Οι προηγούμενες φορές που μια ταινία του Γούντι Άλεν ήταν η εναρκτήρια του περίβλεπτου φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη νότια Γαλλία, ήταν το 2002 με το "Hollywood Ending" (ελληνικός τίτλος: Παίζοντας στα τυφλά) και το 2011 με το "Midnight in Paris" (Μεσάνυχτα στο Παρίσι).

Στο "Cafe Society", όπου πρωταγωνιστούν ο Τζέσε Άιζενμπεργκ του "The Social Network" και η Κρίστεν Στιούαρτ του "Twiight", θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού στις 11 Μαΐου.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που φθάνει στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1930 με την ελπίδα να εργαστεί στην κινηματογραφική βιομηχανία, ερωτεύεται και βρίσκει τον εαυτό του βυθισμένο στην κοινωνία των καφέ που καθόρισε το πνεύμα της εποχής, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Το «Café society» είναι η πρώτη ψηφιακή ταινία του Γούντι Αλεν, αλλά και η πρώτη που δεν θα διανεμηθεί από τη Sony αλλά από τα Amazon Studios σε μια συνεργασία διαρκείας που έχουν με το σκηνοθέτη και που περιλαμβάνει και μια τηλεοπτική σειρά η οποία βρίσκεται αυτήν την εποχή σε γυρίσματα.

Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. Ο σκηνοθέτης του "Mad Max" Τζορτζ Μίλερ θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Απριλίου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης Τιερί Φρεμό. Στους τίτλους που έχουν ήδη αναγγελθεί βρίσκεται το νέο θρίλερ της Τζόντι Φόστερ "Money Monster" με πρωταγωνιστές τον Τζορτζ Κλούνι και την Τζούλια Ρόμπερτς και το "The BFG" του Στίβεν Σπίλμπεργκ που αφηγείται τη συνάντηση ενός κοριτσιού με έναν γίγαντα.