Κινηματογραφικό και μουσικό αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπάουι

Tο Σινεμά Ααβόρα διοργανώνει ένα αφιέρωμα για να τιμήσει τον Ντέιβιντ Μπάουι, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 2 (μετά τα μεσάνυχτα), με ελεύθερη είσοδο.

Θα προβληθούν οι ταινίες:

  • The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1973)

Ένα ντοκιμαντέρ από την συναυλία του David Bowie στο Hammersmith Odeon στο Λονδίνο, στις 3 Ιουλίου του 1973, όταν εμφανίστηκε για τελευταία φορά ως το alter ego του Ziggy Stardust. Η ταινία προβλήθηκε σε φεστιβάλ στα τέλη του '73, ενώ ένα μικρό της κομμάτι μεταδόθηκε και στην τηλεόραση το '74. Στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία προβλήθηκε μετά το '83. Το ντοκιμαντέρ πήρε το όνομα του δίσκου του Bowie και κυκλοφόρησε το 1973 σε σκηνοθεσία Ο.Α. Pennebaker. Το "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" είναι το 5ο άλμπουμ του David Bowie, βασισμένο στην ιστορία ενός φανταστικού ροκ σταρ, του Ziggy Stardust. Ο Ziggy ήταν bisexual, γνωστός για τις glam ροκ επιρροές του, τη σεξουαλική εξερεύνηση και τον κοινωνικού του σχολιασμό, ενώ λειτουργεί σαν αγγελιοφόρος για εξωγήινα όντα. Το άλμπουμ έκανε release στις 16 Ιουνίου του 1972, ενώ θεωρείται σταθερά ένας από τους σημαντικότερους δίσκους όλων των εποχών.

  • The Hunger (1983)

Ένα τολμηρό ερωτικό θρίλερ φαντασίας του Tony Scott με πρωταγωνιστή τον David Bowie και την πανέμορφη, διψασμένη για αίμα, βρικόλακα Catherine Deneuve. Η αισθησιακή και μοντέρνα Μύριαμ Μπλέιλοκ κατοικεί στο Μανχάταν, συλλέγει έργα Αναγεννησιακής Τέχνης, αρχαία Αιγυπτιακά κοσμήματα, εραστές και ψυχές. Παράλληλα, κρύβει την αλήθεια για την ταυτότητά της.. Η Μύριαμ είναι βρικόλακας. Όμως, αυτή η λέξη δεν ακούγεται ούτε μια στιγμή στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τόνι Σκότ, ο οποίος, βασισμένος στην νουβέλα του Γουίτλι Στράιμπερ καταφέρνει να δημιουργήσει μια σκοτεινή και αισθησιακή ταινία.

  • The Man Who Fell to Earth (1976)

Ο Ντέιβιντ Μπάουι στον πρώτο μεγάλο ρόλο του στο σινεμά παρουσιάζεται σαν ένας εξωγήινος που αναζητά στη γη νερό για τον άγονο πλανήτη του. Σταδιακά όμως αφομοιώνει τα ανθρώπινα πάθη. Το αλκοόλ, το σεξ, η απάθεια και άλλα συμπαρασύρουν στον ξεπεσμό τον ίδιο και τους γήινους συνοδοιπόρους του. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis ο «Ανθρωπος που Επεσε στη Γη». Μια αλληγορία που μιλά για την παρακμή του ανθρώπινου πολιτισμού. Μια ιδιαίτερη sci-fi ταινία για αυτούς που αγαπάνε το είδος. Εμείς προσωπικά το λατρεύουμε! Σινεμά Ααβόρα Ιπποκράτους 180 – Εξάρχεια Tηλ: 2106423271-2106462253 Παρασκευή 15/1/16 Έναρξη από τις 18:00 Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

Σινεμά Ααβόρα Ιπποκράτους 180 – Εξάρχεια

Tηλ: 2106423271-2106462253

Παρασκευή 15/1/16

Έναρξη από τις 18:00

Είσοδος ελεύθερη