Mena: Ξεκινάει η νέα παραγωγή του Νταγκ Λίμαν με τον Τομ Κρουζ

Στη Γεωργία ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Mena» της Universal Pictures, σε σκηνοθεσία του Νταγκ Λίμαν και με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2017.

Ο τίτλος αναφέρεται στην πόλη Mena του Αρκάνσας, η οποία αποτέλεσε τη βάση των επιχειρήσεων του Μπάρι Σιλ. Η νέα ταινία δράσης βασίζεται στα εξωπραγματικά, αλλά αληθινά γεγονότα της ζωής του Μπάρι Σιλ, ενός πιλότου της TWA στη δεκαετία του 1970, ο οποίος έχασε τη δουλειά του όταν συνελήφθη να μεταφέρει πλαστικά εκρηκτικά από το Μαϊάμι στο Μεξικό, για μια ομάδα κουβανών αντικαθεστωτικών. Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος πτήσεων και ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα στη λαθρομεταφορά κάνναβης και κοκαΐνης μεταξύ ΗΠΑ και νότιας Αμερικής. Οι δραστηριότητές του τον έφεραν μέχρι και το διαβόητο κολομβιανό καρτέλ Medellin του Πάμπλο Έσκομπαρ.

Όταν τελικά συνελήφθη για δεύτερη φορά, έκανε συμφωνία με τη CIA και τη δίωξη ναρκωτικών να συνεχίσει τις δραστηριότητές του ως κατάσκοπος. Η δράση του είχε ως αποτέλεσμα το ξεσκέπασμα της πολιτικής διαφθοράς στη Νικαράγουα καθώς και το ξεκίνημα της υπόθεσης Ιράν-Contra.

«Λατρεύω τις ιστορίες με ήρωες που εργάζονται ενάντια στο σύστημα» δήλωσε ο Λίμαν και πρόσθεσε ότι η ιστορία του έχει τις προοπτικές για μια ταινία διασκεδαστική, με αγωνία, σάτιρα, με στοιχεία κωμωδίας και έκπληξης.

Στην ταινία, εκτός από τον Τομ Κρουζ παίζουν οι Ντόλμαν Γκλίσον, Σάρα Ράιτ, Τζέσι Πλέμονς, Κέιλεμπ Λάντρι Τζόνς, Τζέιμα Μέις και Μπενίτο Μαρτίνεζ.