“Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει” από 12/03 στους κινηματογράφους

Mε πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Τζουλιάν Μουρ, τη φετινή –και θριαμβευτική- νικήτρια Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία, το "Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει" είναι βασισμένο στο best seller της Λίσα Γένοβα.

Η ιστορία πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και τις συνέπειες που έχει αυτό στη ζωή, την προσωπικότητα και την οικογένεια της.

Στο πλευρό της Τζούλιαν Μουρ ξεχωρίζουν ο Άλεκ Μπάλντγουιν, η Κέιτ Μπόσγουορθ, καθώς και η αιφνιδιαστικά ώριμη Κρίστεν Στιούαρτ σε έναν ρόλο που της δίνει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις πραγματικές της υποκριτικές ικανότητες.

Την ταινία σκηνοθετεί το διακεκριμένο δίδυμο των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Βας Βεστμόρελαντ (Quinceañera-Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής Σάντανς-2006), προσεγγίζοντας το συγκινητικό θέμα της ταινίας με αρτιότητα και ευαισθησία.

Η κεντρική ερμηνεία της Moore είναι καθηλωτική. The Hollywood Reporter

Συναισθηματικός δυναμίτης. Rolling Stone

Μια αβίαστα άρτια ταινία. The Guardian

Μία από τις πιο δυνατές ερμηνείες της Julianne Moore. Variety

Ένα απίστευτο μάθημα από μία απίστευτη ταινία. The New York Observer

Μην το χάσετε! New York Post

Σύνοψη

Η Δρ. Alice Howland (Τζούλιαν Μουρ) έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά.

Διάρκεια: 99'

12 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood