Χρυσά Βατόμουρα: Αντι-βραβεία για Κάμερον Ντίαζ και Μέγκαν Φοξ

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μία μέρα πριν την τελετή απονομής των πολυπόθητων βραβείων Όσκαρ, απονεμήθηκαν τα... διόλου πολυπόθητα Χρυσά Βατόμουρα, για τις χειρότερες ερμηνείες και ταινίες της χρονιάς.

Η ταινία που "σάρωσε" τα Χρυσά Βατόμουρα φέτος ήταν η κωμωδία Saving Christmas του Κερκ Κάμερον, η οποία απέσπασε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου Α' Ανδρικού Ρόλου και του χειρότερου σεναρίου.

Από τα αντι-βραβεία δε γλίτωσε και η Κάμερον Ντίαζ, που "τιμήθηκε" με το βραβείο χειρότερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας για τους ρόλους της στις ταινίες Sex Tape και The Other Woman, όπως και η Μέγκαν Φοξ, για το χειρότερο Β' Γυναικείο Ρόλο στα "Χελωνονιντζάκια".

Κι όμως, μέσα στα βραβεία που απονεμήθηκαν φέτος υπήρχε και ένα που ήταν για... καλό. Ήταν το Βραβείο Επανόρθωσης που απέσπασε ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος το 2003 είχε αποσπάσει το Χρυσό Βατόμουρο για το (επιεικώς απαράδεκτο) Gigli, όμως στην περυσινή απονομή των βραβείων Όσκαρ το Argo, του οποίου υπήρξε παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, κέρδισε τρία Όσκαρ.

Αναλυτικά η λίστα των βραβείων:

Χειρότερη Ταινία: Saving Christmas

Χειρότερη Α' Ανδρική Ερμηνεία: Κερκ Κάμερον, Saving Christmas

Χειρότερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία: Κάμερον Ντίαζ, The Other Woman και Sex Tape

Χειρότερη Β' Ανδρική Ερμηνεία: Κέλσι Γκράμερ, Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too και Transformers: Age of Extinction

Χειρότερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία: Μέγκαν Φοξ, "Χελωνονιντζάκια"

Χειρότερο Ζευγάρι: Ο Κερκ Κάμερον και ο Εαυτός του, Saving Christmas

Χειρότερο Prequel, Sequel, Remake: Annie

Χειρότερος Σκηνοθέτης: Μάικλ Μπέι, Transformers: Age of Extinction

Χειρότερο Σενάριο: Saving Christmas

Βραβείο Επανόρθωσης: Μπεν Άφλεκ.