Χρυσές Σφαίρες: Τα βραβεία στην 72η τελετή απονομής

Η ρωσική ταινία "Λεβιάθαν" του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας χθες βράδυ στην 72η τελετή απονομής των βραβείων στο Λος Άντζελες.

Η ταινία καταγγέλλει τη διαφθορά και ένα παντοδύναμο κράτος εξιστορώντας τη μοίρα ενός μηχανικού αυτοκινήτων, του Κόλια (Αλεξέι Σερεμπριάκοφ), που κάνει μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στη βόρεια Ρωσία.

Ένας από τους παραγωγούς της ταινίας δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ότι "είτε είσαι Κορεάτης, Αμερικανός, Ρώσος ή Γάλλος, η τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με ένα αδιάφορο σύστημα είναι απολύτως καθολική".

Η ταινία "Λεβιάθαν" απέσπασε το βραβείο από τις επίσης υποψήφιες στην ίδια κατηγορία "Ανωτέρα Βία" (Σουηδία), The Trial of Viviane (Ισραήλ), Ida (Πολωνία, Δανία), Tangerines Mandariinid (Εσθονία).

Η ταινία έχει ήδη κερδίσει το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών.

Χρυσή Σφαίρα Ά γυναικείου ρόλου

Η ηθοποιός 'Ειμι Ανταμς απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄γυναικείου ρόλου σε κωμωδία για τον ρόλο της στην ταινία "Μεγάλα Μάτια" κατά την 72η τελετή απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λος Αντζελες.

Η 40χρονη ηθοποιός που υποδύεται μια ζωγράφο στην ταινία του Τιμ Μπάρτον δήλωσε μάλλον ειρωνικά κατά την απονομή του βραβείου ότι η τιμητική αυτή διάκριση ήταν τόσο "απρόσμενη" που "δεν είχε τον χρόνο να βάλει κραγιόν στα χείλη της".

Για το ίδιο βραβείο μεγάλα φαβορί ήταν επίσης οι Εμιλι Μπλαντ, Ελεν Μίρεν, Τζουλιάν Μουρ και Κουεβανζέν Ουαλίς.