Μέσω YouTube προβάλλεται το… απαγορευμένο The Ιnterview

Μέσω του YouTube ξεκίνησε ήδη να διανέμεται η πολύκροτη ταινία The Interview, η οποία έχει προκαλέσει... πονοκέφαλο στη Sony Pictures, μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε από χάκερ που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα.

Το YouTube συμφώνησε, αν και με επιφυλάξεις, να δώσει τη δυνατότητα διαδικτυακής ενοικίασης της ταινίας στους χρήστες του, παράλληλα με την προβολή της ταινίας σε περιορισμένο αριθμό ανεξάρτητων κινηματογράφων (περίπου 200) στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων ασφαλείας που θα μπορούσε να σημαίνει μία τέτοια κίνηση. “Όμως αφού συζητήσαμε όλα τα θέματα, η Sony και η Google συμφώνησαν πως δεν μπορούσαμε να καθόμαστε στο περιθώριο και να επιτρέπουμε σε μια χούφτα ανθρώπους να καθορίζουν τα όρια της ελευθερίας του λόγου σε μία άλλη χώρα (όσο ανόητο κι αν είναι το περιεχόμενο)”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Google, Ντέιβιντ Ντράμοντ.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σε Google Play, YouTube Movies, Xbox Video, καθώς και στην ιστοσελίδα seetheinterview.com. Κοστίζει 5,99 δολάρια για ενοικίαση και 14,99 δολάρια για αγορά.

Μέχρι στιγμής, καμία υπηρεσία καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης δεν έχει συμφωνήσει να αναλάβει τη διανομή της ταινίας μέσω video on demand, καθώς υπάρχει γενικευμένη ανησυχία για μαζικές κυβερνοεπιθέσεις κατά όσων εταιρειών συμμετάσχουν στη διανομή και προβολή της ταινίας, η οποία έχει προκαλέσει την οργή της Βόρειας Κορέας, καθώς σε αυτήν πρωταγωνιστούν δύο δημοσιογράφοι στρατολογημένοι από τη CIA προκειμένου να σκοτώσουν τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με το CNN, η Sony Pictures είχε επαφές και με την Apple, προκειμένου η ταινία να είναι διαθέσιμη μέσω του iTunes, όμως οι επαφές αυτές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.