Πρεμιέρα για μια… Παράξενη Αγάπη

Ο Ira Sachs επιστρέφει με την πιο ώριμη δουλειά του, μία συγκινητική ταινία για την αγάπη και τη δέσμευση που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, ντυμένη με την υπέροχη μουσική του Chopin.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης καταγράφει την ομορφιά και τη μελαγχολία μιας σύγχρονης ιστορίας αγάπης που απλώνεται από γενιά σε γενιά, μέσα από ένα γοητευτικό ψηφιδωτό χώρων, εποχών και μοναδικά δοσμένων χαρακτήρων. Σε συμπαραγωγή του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου (Faliro House), με πρωταγωνιστές δύο αριστοτέχνες ηθοποιούς τον John Lithgow (Dexter TV Series) και τον Alfred Molina (Chocolat), αλλά και την Marisa Tomei (The Wrestler) στον πιο ώριμο ρόλο της καριέρας της, η ταινία αιχμαλωτίζει τον θεατή με την ανεπιτήδευτη, βαθιά ανθρώπινη και νοσταλγική ματιά της, αλλά και την πίστη ότι η αγάπη μπορεί να βαθαίνει με τον καιρό.

Σύνοψη

Έχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Ben (JohnLithgow) και ο George (AlfredMolina) παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο George, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο George μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο ζωγράφος Ben φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του Elliot (Darren Burrows), της γυναίκας του Kate (Marisa Tomei) και του έφηβου γιου τους Joey (Charlie Tahan) με μοναδική ουσιαστική απασχόληση την αποτύπωση της Νέας Υόρκης στους πίνακές του. Ο αποχωρισμός και η συμβίωση με τους κοντινούς τους ανθρώπους, τους φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα, οικογενειακές εντάσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, που απειλεί την αγάπη μιας ολόκληρης ζωής.

Οι διεθνείς κριτικές για την ταινία:

Πανέμορφο πορτρέτο μιας αγάπης. The Hollywood Reporter

Υπέροχη. Επικεντρώνεται σε κάθε πτυχή του πάθους, αγγίζοντας τις πιο μύχιες χορδές χωρίς να σηκώσει ούτε ένα δάχτυλο. Vanity Fair

Ο John Lithgow και ο Alfred Molina δίνουν τις καλύτερες ερμηνείες τους εδώ και χρόνια. Indiewire

Ο Sachs αποδίδει με ανθρωπιά ένα καυτό κοινωνικό θέμα. Rolling Stone

Καταπληκτικό. Ένας θρίαμβος του Ira Sachs.Time Out New York

Από 18 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους