Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Ταινίες για κάθε γούστο και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

The Hunger Games: Η Επανάσταση – Μέρος 1

Η μεταφορά του τρίτου και τελευταίου βιβλίου των «Αγώνων πείνας» που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Η Κοτσυφόκισσα» (εκδ. Πλατύπους ) έσπασε κινηματογραφικά στα δύο, με το πρώτο μέρος να μας ταξιδεύει μακριά από την αιματοβαμμένη αρένα των 25χρονων της Καταστολής, στην επαναστατημένη Περιοχή 13, όπου οι εξεγερμένοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων ενάντια στην κυριαρχία της Κάπιτολ. Η Τζένιφερ Λόρενς θα ηγηθεί του αγώνα ενάντια στην καταπίεση σε ακόμη μία χορταστική αλληγορική περιπέτεια.

Fury

Σεναριογράφος και κατόπιν σκηνοθέτης σκληροτράχηλων αστυνομικών περιπετειών («Οι Μαχητές των Δρόμων», «Ημέρα Εκπαίδευσης» και «Η Εξουσία της Νύχτας», «Περιπολία», «Sabotage» αντίστοιχα ), ο Ντέιβιντ Άγερ παίρνει φύλλο πορείας για τους μαυροσκούφηδες και το μέτωπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί όπου τον Απρίλιο του 1945, ένα μήνα πριν από την παράδοση των ναζί, ένα αμερικανικό τανκ με πενταμελές πλήρωμα αποκόπτεται πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Ο διοικητής και το πλήρωμά του αρνούνται να το εγκαταλείψουν, σε μια πολεμική περιπέτεια που ξαναφέρνει τον Μπραντ Πιτ στην πρώτη γραμμή μετά το «Άδωξοι Μπάσταρδη». Παράλληλα υπόσχεται έναν αλά «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» βρόμικο ρεαλισμό, με τον Σάια ΛαΜπεφ να απέχει από την ατομική καθαριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων (πήρε το «βρόμικο» πολύ στα σοβαρά ) και την παραγωγή να χρησιμοποιεί το τελευταίο κινούμενο γερμανικό τανκ «Tiger I» στον πλανήτη αντί για ένα βολικό (και φτηνότερο ) αντίγραφο.

Party Girl

Εξομολογητικός ρεαλισμός, ανάλαφρη διάθεση και μια γερή δόση μελαγχολίας συνδυάζονται σε μια ανορθόδοξη δραμεντί (επίσημη έναρξη του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα των Κανών ) βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Αυτήν της 60χρονης πρωταγωνίστριας και μητέρας ενός εκ των τριών σκηνοθετών, κονσοματρίς σε καμπαρέ και δευτεροκλασάτα μπαρ, η οποία διασκεδάζει ακόμη τη ζωή της πίνοντας και ξενυχτώντας. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένας παλιός πελάτης της, συνταξιούχος ανθρακωρύχος πλέον, της κάνει πρόταση γάμου.

Η Άλλη Μποβαρί

Η Τζέμα Άτερτον, ο Φαμπρίς Λουκινί και ο Φλομπέρ εκδράμουν στη σύγχρονη γαλλική εξοχή… Η «Gemma Bovery» είναι ένα μυθιστόρημα σε μορφή κόμικς (graphic novel ), δια χειρός Πόσι Σίμοντς, το οποίο αρχικά εκδόθηκε σε συνέχειες από τον Guardian, ενώ η κανονική έκδοση του κυκλοφόρησε το 1999. Η ιστορία, μια διαφορετική ανάγνωση της «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκιστάβ Φλομπέρ, ξεδιπλώνεται με φλασμπάκ καταγράφοντας μια κωμικοτραγική αναδρομή των τελευταίων μηνών της ζωής του ομώνυμου χαρακτήρα. Η Τζέμα είναι η πανέμορφη δεύτερη σύζυγος του Τσάρλι Μποβαρί. Είναι επίσης η απρόθυμη μητριά των παιδιών του αλλά και το αντικείμενο εμμονικής αντιπάθειας της πρώην συζύγου του Τσάρλι. Η απρόβλεπτη αλλαγή συμπεριφοράς και η απροσδόκητη αποστροφή της Τζέμα για το Λονδίνο αναγκάζουν τον Τσάρλι να την πάρει και να μετακομίσουν απέναντι στην επαρχία της Νορμανδίας, όπου ωστόσο ο αρχικός ενθουσιασμός τους για τη μαγεία της γαλλικής επαρχίας αναμένεται σύντομα να εξαφανιστεί…

Belle

Κουστουμαρισμένο βρετανικό δράμα εποχής βασισμένο σε μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία με πρωταγωνίστρια την μιγάδα Μπελ και φόντο την αριστοκρατική κοινωνία της Αγγλίας του 18ου αιώνα. Ένα δράμα εποχής σε σενάριο και σκηνοθεσία της βραβευμένης με BAFTA Αφρο-Βρετανίδας Άμα Ασάντε.

Διπλή Ζωή

Δραματικό θρίλερ με φόντο το πολεμικό παρελθόν της Γερμανίας. Η ιστορία μας μεταφέρει στην Ευρώπη του 1990, όπου το τείχος του Βερολίνου έχει μόλις πέσει. Η Κατρίν μεγαλωμένη στην Ανατολική Γερμανία, είναι γνήσιο τέκνο του τραυματικού παρελθόντος: Το αποτέλεσμα της σχέσης μιας Νορβηγίδας και ενός Γερμανού στρατιώτη, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενήλικη πια, επιστρέφει στη Νορβηγία και ξαναβρίσκει τη μητέρα της.Τώρα, φαίνεται να απολαμβάνει πια μια ευτυχισμένη νέα οικογενειακή ζωή μαζί με τον άντρα της, την κόρη και την εγγονή της. Όταν όμως ένας δικηγόρος ζητάει από την Κατρίν και την μητέρα της να γίνουν μάρτυρες σε μια δίκη εναντίον του Νορβηγικού Κράτους, εκ μέρους των παιδιών του πολέμου, εκείνη αντιστέκεται για άγνωστους λόγους…

Master Of The Universe

Ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή έναν πρώην κορυφαίο τραπεζικό επενδυτή που βραβεύτηκε από το πρωτοκλασάτο Φεστιβάλ Λοκάρνο και είναι ανάμεσα στα φαβορί για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. To «Master of the Universe» δεν είναι μια απλή ταινία τεκμηρίωσης, αλλά μια συναρπαστική διείσδυση στον κόσμο του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ο οποίος καλύπτεται από έναν παχύ πέπλο μυστηρίου. Έχοντας σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, ο Γερμανός σκηνοθέτης Μαρκ Μπάουντερ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αποκαλύψει τα άδυτα του τραπεζικού συστήματος.