Σπουδαίες πρεμιέρες στη νέα κινηματογραφική εβδομάδα

Ταινίες για κάθε γούστο και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε

Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ ("Fight Club", "Social Network") και βασισμένη στο παγκόσμιο best seller της Γκίλιαν Φλιν, η ταινία ανασύρει τα μυστικά ενός μοντέρνου γάμου.

Xenia

Μετά την αιρετική «Στρέλλα» ο Πάνος Χ. Κούτρας επιστρέφει με την τέταρτη ταινία του που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Το «Xenia» είναι ένα παραμυθένιο road movie για τον 21ο αιώνα, μια πληθωρική περιπέτεια με χιούμορ, αγωνία, μαγικό ρεαλισμό, συγκίνηση, ιταλικά τραγούδια του '60 και μια αμετακίνητα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

Ιστορίες για Αγρίους

Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες.

Γροθιές στους Τοίχους

Η ταινία Γροθιές στους Τοίχους είναι ένα σκληρό και κλειστοφοβικό δράμα φυλακής που αφηγείται με ένταση και αμεσότητα την ιστορία ενός νεαρού ο οποίος μεταφέρεται πρόωρα σε μια φυλακή ενηλίκων λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του.

Rio, I Love You

Ένα πανέμορφο κινηματογραφικό παζλ, στα χνάρια των Paris je t'aime και New York I love you, που αποτελείται από εννέα δυναμικά μικρά κομμάτια.

Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές

Ο αξιαγάπητος, σκανταλιάρης ήρωας εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων επιστρέφει ολοζώντανος στη μεγάλη οθόνη με μια μεγάλη γαλλική παραγωγή, στα πρότυπα του κινηματογραφικού του ντεμπούτου που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία σε όλον τον κόσμο το 2009.

Καλώς ήρθες στη Νέα Υόρκη

Η ταινία εμπνεύστηκε από μια δικαστική υπόθεση, τα δημόσια στάδια της οποίας έχουν μαγνητοσκοπηθεί, προβληθεί σε εκπομπές, έχουν αναφερθεί και σχολιαστεί σε ρεπορτάζ των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Ήσυχες Μέρες

Ο Σεμπαστιάν, 18 χρονών, «τρέχει» μόνος του το μικρό Μοτέλ του θείου του, στην απομακρυσμένη τροπική ακτή της Βερακρούζ. Το Μοτέλ συχνά φιλοξενεί παράνομα ζευγάρια.