Πρεμιέρα για τον Πλανήτη των Πιθήκων

Ταινίες για κάθε γούστο και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή

Ένας συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Καίσαρα, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό, μια δεκαετία πριν. Παρότι αρχικά τα δυο στρατόπεδα δείχνουν διατεθειμένα να συνυπάρξουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα, προκειμένου να αναδειχθεί ο απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη.

Κάποτε στη Νέα Υόρκη

1921 - Η Εύα και η αδερφή της εγκαταλείπουν την Πολωνία, για μια καινούρια αρχή κι ένα καλύτερο μέλλον στη Νέα Υόρκη. Κατά την άφιξη τους στο Έλις Άιλαντ όμως, οι γιατροί ανακαλύπτουν πως η Μάγδα είναι βαριά άρρωστη και πρέπει να αποχωριστεί το αμερικανικό όνειρο για πάντα. Η Εύα φτάνει στο Μανχάταν, ενώ η αδερφή της μπαίνει σε καραντίνα. Μόνη κι απελπισμένη η Εύα είναι εύκολο θήραμα για το Μπρούνο, ενός γοητευτικού αλλά κακόβουλου άντρα, που θα την αναγκάσει να εκπορνευτεί. Η άφιξη του Ορλάντο, ενός εντυπωσιακού μάγου, θα τη βοηθήσει να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Μίτος της Αριάν

Η Ariane έχει γενέθλια. Τα κεριά στην τούρτα είναι αναμμένα, αλλά κανένα αγαπημένο πρόσωπο δεν κατάφερε να έρθει. Έτσι, η εορτάζουσα μπαίνει στο όμορφο αυτοκίνητο της, φεύγει από το όμορφο προάστιο, όπου ζει, και χάνεται στο ηλιόλουστο τοπίο της Μασσαλίας. Στην πορεία θα συναντήσει έναν νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας που θα την οδηγήσει σε μια παραλιακή ταβέρνα. Εκεί, η Ariane, θα γοητευτεί από τον ρομαντικό της ιδιοκτήτη, θα συγκινηθεί από τη νοσταλγία ενός συνταξιούχου φύλακα μουσείου φυσικής ιστορίας, θα ανέβει στη σκηνή για μια παράσταση μιούζικαλ. Και ποιος ξέρει; Μπορεί αυτά τα γενέθλια να της μείνουν αξέχαστα.

Κι όμως γίνεται

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι να μη συμπαθήσει κανείς τον Όρεν Λίτλ (Μάϊκλ Ντάγκλας) και αυτό ακριβώς είναι που θέλει. Εσκεμμένα αντιπαθητικός σε οποιονδήποτε μπορεί να συναντηθούν οι δρόμοι τους, δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να πουλήσει ένα τελευταίο σπίτι και να αποσυρθεί στην ηρεμία και τη γαλήνη - έως ότου ο αποξενωμένος γιος του εμφανίζει μια εγγονή (Στερλίν Τζέρινς) για την οποία δεν γνώριζε καν ότι υπήρχε και έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του. Ανίδεοι για το πώς να φροντίσουν για ένα γλυκό εγκαταλειμμένο εννιάχρονο την «παραδίδουν» στην αποφασιστική και αξιαγάπητη γειτόνισσα Λια (Νταϊάν Κίτον) και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του απερίσπαστος. Αλλά σιγά-σιγά, ο Όρεν μαθαίνει πεισματικά να ανοίγει την καρδιά του στην οικογένειά του, στη Λία, και την ίδια τη ζωή μέσα σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Ρομπ Ρεινερ.

Rage του Πάκο Καμπέθας

Ο Πολ Μαγκουάιρ (Νίκολας Κέιτζ) και οι συνεργάτες του, Κέιν (Μαξ Ράιαν) και Ντόχερτι ζουν μέσα στο έγκλημα! Ένα βράδυ, ληστεύουν επιτυχώς έναν Ρώσο μαφιόζο. Μαζί με μία βαλίτσα με μετρητά, κλέβουν κι ένα ρώσικο όπλο, το Tokarev. Έτσι, ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ των Ιρλανδών εγκληματιών και της Ρώσικης μαφίας. Πέντε χρόνια μετά και ενώ ο Πολ έχει ξεκινήσει έναν νέο τρόπο ζωής μακριά από το έγκλημα, η Ρώσικη μαφία απαγάγει την κόρη του. Για να τη σώσει θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις "παλιές του συνήθειες".