Θρίλερ, δράματα και γκάνγκστερ στις ταινίες της εβδομάδας

Ταινίες για κάθε γούστο και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου

1962 - Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν το Ράινταλ, ένα νεαρό αμερικάνο που εργάζεται ως ξεναγός . Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει έναν αναίσθητο άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του σε κίνδυνο κι ανίκανο να αποδράσει. Ο Τσέστερ πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας που τον κατακλύζουν ενώ παρακολουθεί το Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο τρίγωνο. Το ταξίδι τους, τους οδηγεί από την Ελλάδα στην Τουρκία σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Ο Καθρέφτης της Κολάσεως

Ένα μοχθηρό και αδυσώπητο πνεύμα που κρύβεται σ' έναν καθρέφτη, καταφέρει να καταστρέψει μια για πάντα τη ζωή της Κέιλι και του αδερφού της Τιμ. Η δολοφονία των γονιών τους μπορεί να μην διαπράχθηκε από τα ίδια τα παιδιά όμως κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει ότι ένα πνεύμα βρίσκεται πίσω από όλα αυτά!

Ύστερα από ένα καταστροφικό ραντεβού στα τυφλά, οι single γονείς Λόρεν και Τζιμ συμφωνούν σε ένα μόνο πράγμα: δεν θέλουν να ξαναϊδωθούν πότε! Αφού όμως οργανώσουν και οι δύο εντελώς τυχαία τις ίδιες οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους, είναι καταδικασμένοι να μοιραστούν μία σουίτα σε ένα πολυτελές θέρετρο για μία εβδομάδα. Το ΜΑΖΙ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ είναι η τρίτη κωμωδία στην οποία ο Άνταμ Σάντλερ και η Ντρου Μπάριμορ συμπρωταγωνιστούν.

Η Χέιζελ και ο Γκας είναι δυο ξεχωριστοί έφηβοι που μοιράζονται τον ίδιο, μοναδικά καυστικό, ξεχωριστό χαρακτήρα, μια κοινή περιφρόνηση απέναντι σε καθετί συμβατικό και συνηθισμένο, αλλά και μια αγάπη σαρωτική και ανεξέλεγκτη, που θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα - κι εμάς μαζί τους - σ' ένα αξέχαστο ταξίδι ζωής. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών, κι αυτό είναι που κάνει τη σχέση τους πολύ πιο μαγική και συναρπαστική.

Η Χέιζελ Γκρέις Λάνκαστερ (Σέιλιν Γούντλι) είναι μόλις δεκαέξι χρονών. Ανά φάσεις αγαπά, ή απλώς ανέχεται κατά περίπτωση, την έντονη παρουσία και τον υπερβάλλοντα ζήλο των υπέρ-δοτικών της γονέων, ενώ κατά τ' άλλα είναι αδιαμφισβήτητα τσιμπημένη με τον, επίσης ερωτευμένο, Γκας Ουότερς (Άνσελ Έλγκορτ). Μεγαλώνοντας, η Χέιζελ και ο Γκας μοιράζονται τις ανησυχίες τους για τα θέματα υγείας, καθώς επίσης και μια κοινή αγάπη για τη λογοτεχνία - με αιχμή του δόρατος το αγαπημένο βιβλίο της Χέιζελ, «Μια Αυτοκρατορική Ασθένεια» (An Imperial Affliction).

Η γκανγκστερική ταινία των αδελφών Κοέν με φόντο την Ιρλανδία του '30, σε επανέκδοση.

Ο Λίο (Άλμπερτ Φίνεϊ), ένας συμπαθής Ιρλανδός αρχιμαφιόζος, έχει υπό τον έλεγχό του μια ολόκληρη πόλη μαζί με τον Τομ (Γκάμπριελ Μπερν), τον έμπιστο συνεργάτη και συμβουλάτορά του. Οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι όταν ερωτευθούν την ίδια γυναίκα, τη στιγμή που η εξουσία τους θα αμφισβητηθεί από έναν Ιταλό μαφιόζο, που αρχίζει να αποκτά δύναμη στην περιοχή. Μέσα στη δίνη μιας αδυσώπητης γκανγκστερικής σύγκρουσης, ο Τομ ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί, στην προσπάθειά του να ελέγξει και να χειριστεί τα βίαια ξεσπάσματά της.

Στο Παρίσι του κοντινού μας μέλλοντος, ο Μαρκ και ο Χανς, δύο ώριμοι μπαρουτοκαπνισμένοι ληστές, χρωστάνε χρήματα σε μια μυστηριώδη, σκληρή Αμερικανίδα. Η μόλις δυο εβδομάδων, αυστηρή, προθεσμία τους πιέζει εξαντλητικά για την εξόφληση των ανοικτών τους λογαριασμών και τότε οι δυο άνδρες θα σκεφτούν την τέλεια ιδέα: Θα κλέψουν και θα πουλήσουν στην αγορά, το αντίδοτο μιας υπέρ-ασθένειας που προσβάλλει και σκοτώνει τους εραστές. Μόνο που γι' αυτή τη δουλειά θα χρειαστούν κάποιον με σταθερά και ευέλικτα χέρια, οπότε θα επιστρατεύσουν τον Άλεξ, έναν οργισμένο, νεαρό επαναστάτη, ο οποίος έχει μόλις χωρίσει με την κοπέλα του, τη δεκαεξάχρονη Λιζ.

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη κλοπή, ο νεαρός Άλεξ πέφτει θύμα της γοητείας της νεαρής ερωμένης του Μαρκ, Άννα. Συζητούν, φλερτάρουν και τραγουδούν μαζί, όμως η Άννα είναι ερωτευμένη με τον Μαρκ. Η πρώην του Άλεξ, η οποία δε σκοπεύει να εγκαταλείψει την προσπάθεια τόσο εύκολα, αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι για να τον συναντήσει την ημέρα της ληστείας. Ανάμεσα σε απρόσμενες συναντήσεις, επικίνδυνες διασταυρώσεις και ένα τολμηρό σχέδιο διάσωσης, ο Άλεξ θα πρέπει να προλάβει και μια πολύ σημαντική πτήση. Θα τα καταφέρει άραγε;

Όταν σε μια ταινία συνυπάρχουν στοιχεία και έννοιες όπως, βαρόνοι κοκαΐνης, δίωξη ναρκωτικών, Arnold Schwarzenegger, αυτόματα όπλα (πολλά), προδοσίες φίλων, εκατομμύρια δολάρια, δολοφονίες undercover αστυνομικών, τότε το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικό. Η μαγκιά των παραγωγών και του σκηνοθέτη-σεναριογράφου της ταινίας David Ayer να οπλίσουν το χέρι του παροπλισμένου Schwarzenegger και να δημιουργήσουν ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, απογείωσε κυριολεκτικά την ταινία.

Η καλύτερη ομάδα δίωξης ναρκωτικών στον πλανήτη δεν θα μπορούσε παρά να έχει αρχηγό τον Arnold Schwarzenegger. Δε σημαίνει όμως ότι είναι αλώβητη, ειδικά όταν θεωρείται υπεύθυνη για την εξαφάνιση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από έφοδο σε κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ. Όπως είναι φυσικό, τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο και ένας ένας χάνει τη ζωή του. Στο πρότυπο των Δέκα Μικρών Νέγρων της Αγκάθα Κρίστι, όλοι είναι ένοχοι και η ομάδα συρρικνώνεται μυστηριωδώς.