Πρεμιέρα με κακές κριτικές στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ταινία Grace of Monaco ήταν εκείνη που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ των Καννών, η οποία παρουσιάζει στιγμιότυπα της ζωής της Γκρέις Κέλι.

Η Κίντμαν, κατάφερε σαφώς να τραβήξει τα βλέμματα με την λαμπερή της εμφάνιση, ωστόσο η ταινία και η ερμηνεία της δεν έτυχαν ανάλογης αποδοχής και μάλιστα οι κριτικές ήδη μιλούν για μια από τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Χαρακτηριστικά, η Guardian δηλώνει πως πρόκειται για μια «εντυπωσιακή καταστροφή», ενώ συμπληρώνει πως το στόρι αποτελεί «βασιλική βιογραφία χειρότερη και από εκείνη της Νταϊάνα» (με τη Ναόμι Γουότς), μην διστάζοντας να την χαρακτηρίσει ακόμη και ως «μία από τις χειρότερες ταινίες που προβλήθηκαν ποτέ στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών».

Ανάλογες κακές κριτικές απέσπασε και από τον κριτικό του περιοδικού Empire ο οποίος αναφέρει πως η ταινία προκαλεί γέλιο, σημειώνοντας πως... «Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκοπεύει να είναι κωμωδία».

«Είναι δυνατόν να φτιάξει κάποιος μία βαρετή ταινία από αυτό το πλούσιο, κουτσομπολίστικο, ζουμερό υλικό; Φαίνεται πως ναι» έγραψε ο Στίβεν Ντάλτον του Hollywood Reporter.

Όσο για γην οικογένεια της Γκρέις Κέλι, απ' ότι φαίνεται δεν έχει επίσης την καλύτερη γνώμη για την ταινία μιας και πριν από μερικές ημέρες, τα παιδιά του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι αποκάλεσαν την ταινία «φάρσα». Κρίνοντας από το τρέιλερ, ο πρίγκιπας Αλβέρτος, η Κάρολιν και η Στεφανί είπαν ότι «επιβεβαιώνεται ο μυθοπλαστικός χαρακτήρας της ταινίας».

Η Κίντμαν δεν δίστασε να απαντήσει στις κριτικές τονίζοντας μάλιστα πως αισθάνεται στεναχωρημένη και προσθέτοντας πως η ταινία δεν είχε κακή πρόθεση προς την οικογένεια, κυρίως τη Γκρέις και τον Ρενιέ. Εάν όντως είδαν την ταινία θα έβλεπαν ότι υπάρχει μεγάλη τρυφερότητα και για τους δύο γονείς τους».