Πάσχα με Χέμινγουεϊ, Oldboy, και Τζόνι Ντεπ

Με 4 ταινίες συνεχίζονται οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Ντομ Χέμινγουεϊ

Από τον παραγωγό του "Sexy Beast" και το σκηνοθέτη του "The Matador", μια γκανγκστερική κωμωδία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός Τζουντ Λο.

Κυριαρχία

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Γουόλι Πφίστερ και Κρίστοφερ Νόλαν - το δημιουργικό δίδυμο πίσω από τις τεράστιες επιτυχίες "Inception", "The Prestige" και της τριλογίας "Batman" -  επιστρέφουν με μία ταινία που αλλάζει τα δεδομένα της επιστημονικής φαντασίας. Πρωταγωνιστεί ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Τζόνι Ντεπ

Oldboy

Ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς να ξέρει γιατί. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που η Πεντάμορφη και το Τέρας μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη. Αυτό που κάνει την εκδοχή του Christophe Gans ξεχωριστή είναι ότι βασίζεται στη μέχρι πρόσφατα παραγνωρισμένη πρωτότυπη εκδοχή του μύθου, όπως εκδόθηκε ανώνυμα το 1740 από τη συγγραφέα Madame de Villeneuve. O σκηνοθέτης του "Silent Hill" και της "Αδελφότητας των Λύκων" στήνει μια ρομαντική ιστορία με φαντασμαγορικά σκηνικά, υπέροχα κοστούμια κα παραμυθένια ατμόσφαιρα, με πρωταγωνιστές τον σαγηνευτικό Vincent Cassel (Black Swan) και την ταλαντούχα Léa Seydoux που ξεχώρισε στις Κάννες για την εξαιρετική της ερμηνεία στο La Vie D'Adele (Χρυσός Φοίνικας).