Πρεμιέρα για ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «To Μικρό Ψάρι» (αγγλικός τίτλος Stratos) επιλέχθηκε για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Κύπρου, η οποία ξεκινά δυναμικά την πορεία της. To Φεστιβάλ του Βερολίνου αναδεικνύει σταθερά τις πιο σημαντικές φωνές του παγκόσμιου κινηματογράφου και θα λάβει χώρα μεταξύ 6-16 Φεβρουαρίου 2014.

Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν από ελληνικής πλευράς η Faliro House Productions του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, οι Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή και η Feelgood Entertainment που έχει αναλάβει και τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ό,τι αφορά τη γερμανική πλευρά, για πρώτη φορά σε ελληνική ταινία είναι συμπαραγωγός η γνωστή γερμανική εταιρεία Match Factory Productions, που έχει συνδεθεί με μεγάλους διεθνείς δημιουργούς.

Στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι», ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια γκανγκστερική, ατμοσφαιρική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης

Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Ξηρός, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Χάρης Λαγκούσης

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Όμηρος Πουλάκης, Αλέκος Πάγκαλος, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.