Ένα απόγευμα του 1975 σ’ ένα γκαράζ του Καράκας…

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ ElSistema- Σώζοντας Ζωές του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Ένα απόγευμα του 1975 σ’ ένα  γκαράζ του Καράκας της Βενεζουέλας, ο 36χρονος τότε καθηγητής μουσικής και οικονομολόγος José  Antonio Abreu ξεκίνησε μια σταυροφορία που φαινόταν απολύτως ουτοπική. Να σώσει όσα περισσότερα παιδιά μπορεί από τη φτώχεια, τους δρόμους και την εγκληματικότητα, μαθαίνοντας τους, δωρεάν, κλασσική μουσική και κάνοντάς τα μέλη μιας κλασσικής συμφωνικής ορχήστρας.

“Τίποτα σαν την πρώτη πρόβα", αναπολεί ο μαέστρος José Antonio Abreu, 74 ετών σήμερα. "Είναι η στιγμή που θυμάμαι με μεγαλύτερο πάθος. Τα υπόλοιπα ήταν μια μεγάλη καθημερινή συγκίνηση".

Την ταινία θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό μετά την προβολή.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην διαπολιτισμική παιδική χορωδία Polyphonicα, τιμή εισ. 6 ευρώ.

H POLYPHONICA απευθύνεται σε παιδιά και νέους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η Χορωδία ιδρύθηκε με σκοπό να συνεισφέρει στην μουσική παιδεία των παιδιών και εφήβων που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, στην καλλιέργεια της αγάπης τους για τη μουσική και στην ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος για την διαπολιτισμική συνεργασία και την φιλία των λαών.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 17.00 στο Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ