O Glenn Ennis είναι η αρκούδα που πάλεψε με το ΝτιΚάπριο στο Revenant

Ο κύριος που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω, με το γαλάζιο κοστούμι, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μεγαλόσωμο Στρουμφ και σε παίκτη του ράγκμπι, είναι ο Glenn Ennis (Γκλεν Ένις). Ποιος είναι ο Γκλεν; Η αρκούδα που πάλεψε με το Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην πολυσυζητημένη σκηνή (δείτε παρακάτω το βίντεο με την πάλη) του υποψήφιου για 12 βραβεία Όσκαρ, The Revenant, του Αλεχάντρο Ινιαρίτου.

Διαβάστε: Oscars 2016: Αυτές είναι όλες οι υποψηφιότητες

Ο 51χρονος κασκαντέρ πάλεψε πραγματικά με τον... Λεό, μιμούμενος τις κινήσεις μιας πραγματικής αρκούδας, προκειμένου να γυριστεί η ταινία. Κατόπιν, η φιγούρα του ντύθηκε με ειδικά εφέ από τους επιτελείς της ταινίας και έτσι προέκυψε το αποτέλεσμα που μπορούμε να θαυμάσουμε στις σκοτεινές αίθουσες από αυτή τη βδομάδα.

Ο Ένις φορούσε ένα ειδικό μπλε κοστούμι (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και μια μάσκα κεφάλι αρκούδας. Πάνω σε αυτό το "φόντο" εργάστηκαν οι άνθρωποι των ειδικών εφέ της ταινίας, φτιάχνοντας τη μορφή της αρκούδας με ειδικές τεχνολογίες εφέ.

"Στα γυρίσματα φορούσα μια μπλε στολή και ένα κεφάλι αρκούδας" λέει ο Ένις σε συνέντευξη του στο Global News. "Προφανώς αυτό δεν έφτασε μέχρι την προβολή... Ο Αλεχάντρο (Ινιαρίτου) ήταν κάθετος: η μπλε αρκούδα έπρεπε να κινείται όπως κινείται μια πραγματική αρκούδα, έπρεπε να κάνει τις ίδιες κινήσεις που κάνει μια πραγματική αρκούδα. Παρ' όλο που έμοιαζε μια αρκούδα Στρουμφ, έπρεπε να είναι όσο πιο αυθεντική γίνεται" εξηγεί ο Ένις.

Ο 51χρονος μελέτησε ατελείωτες ώρες βίντεο με αρκούδες για να μάθει το πώς ακριβώς κινούνται, το πώς αντιδρούν, το πώς παλεύουν και να μπορέσει να το μιμηθεί όσο καλύτερα γίνεται. Παρομοίασε την πάλη της αρκούδας με τον πρωταγωνιστή του Revenant, το "παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι".

Με χιούμορ απάντησε στις "ανακριβείς" όπως τις χαρακτήρισε πληροφορίες, που είχαν διαρρεύσει πριν την προβολή της ταινίας ότι η αρκούδα βίασε τον πρωταγωνιστή του Revenant. "Πέρασα πολλές ώρες που κυλιόμουν πάνω στο Λέο αλλά ήταν συναινετικό" λέει γελώντας.

Στην ταινία, η αρκούδα επιτίθεται στο ΝτιΚάπριο κι εκείνος, μετά την αρχική επίθεση παριστάνει το νεκρό για να αποφύγει μια νέα επίθεση. Ο ειδικός Ray Mears πάντως, μιλώντας για την ταινία στο βρετανικό Τύπο, ανέφερε ότι πράγματι αυτός μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να χειριστεί κανείς μια τέτοια κατάσταση.

Ο Γκλεν Ένις έχει παίξει ως κασκαντέρ σε πολλές ταινίες, όπως το "Freddy vs Jason and Watchmen".

Το The Revenant είναι υποψήφιο για 12 βραβεία στη φετινή απονομή των 88ων Όσκαρ, που θα γίνει τον επόμενο μήνα.