Όταν η μοντέρνα τέχνη συναντά τη σοκολάτα

Η Caitlin Freeman, ζαχαροπλάστης για το Blue Bottle Cafe του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του San Francisco είχε μια πρωτότυπη ιδέα.

Λάτρευε ανέκαθεν τη μοντέρνα τέχνη και ειδικά τα έργα του Mondrian, όπως λάτρευε εξίσου και τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, την κρέμα και οποιοδήποτε άλλο προϊόν ζαχαροπλαστικής.

Αποφάσισε λοιπόν να κυκλοφορήσει ένα διαφορετικό βιβλίο συνταγών, με τον ευρυματικό τίτλο: Modern Art Desserts: Recipes for Cakes, Cookies, Confections, and Frozen Treats Based on Iconic Works of Art, μέσα από το οποίο παρουσιάζει τι άλλο; Το πως η φιλοσοφία και η ιδιαιτερότητα του Mondrian μπορεί να μετατραπεί σε γλυκά-έργα τέχνης.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους λάτρεις της τέχνης όσο και σε εκείνους της υψηλής γαστρονομίας, ενώ το ακόλουθο video αρκεί για να πάρετε μια γλυκιά πρώτη γεύση από το αποτέλεσμα του λευκώματος.

Όσο για το κόστος του, στο Amazon μπορείτε να το βρείτε με 17,24 δολάρια.