Πρωινό ελληνικό, πρωινό με μέλι

Ελένη Νικολούλια

Δύο νέα προϊόντα ήρθαν και πάλι να αποδείξουν πως όταν οι ελληνικές γεύσεις συναντούν τη δημιουργικότητα τότε το αποτέλεσμα εκτός από άκρως ενδιαφέρον μπορεί να γίνει και πολύ εμπορικό.

Η πιο πρόσφατη εμπειρία μου ήταν με τα νέα προϊόντα της εταιρείας Symphonia, που έκανε τα πρώτα της βήματα με πρωταγωνιστή το φύλλωμα των οικογενειακών ελαιώνων. Μας σύστησε σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις Κροκεές Λακωνίας (ΠΟΠ), συνέχισε με βιολογικό ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Λακωνίας και στη συνέχεια... η Symphonia υπογράφτηκε με στόχο την ανάδειξη και επιπλέον ελληνικών γευστικών θησαυρών με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το μέλι.

Το Melion με πυκνό δασόμελο και το μαστιχέλαιο θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα ιδιαίτερο μείγμα που κάλλιστα απολαμβάνεται σκέτο ή και που προσφέρεται για ευφάνταστους μαγειρικούς πειραματισμούς. Το πολύτιμο “δάκρυ” από τα μαστιχόδεντρα της Χίου συναντά το πυκνό δασόμελο και μαζί οδηγούν σε ένα προϊόν που μοσχοβολά μαστίχα και που παντρεύεται ιδανικά με το απόλυτο ελληνικό στοιχείο του πρωινού, το μέλι. Ένα μείγμα που ταιριάζει με σκέτο αχνιστό, χωριάτικο ψωμί, που θα μπορούσα να μοσχομυρίσω ως συστατικό σε dressing, και που γιατί όχι; Θα μπορούσα κάλλιστα να το απολαύσω και σε cocktail.

Όσο για τη συνέχεια, η πρόταση του Bee Good αποτελείται από ένα γλυκό άλειμμα που άλλοτε θυμίζει φυστικοβούτυρο, άλλοτε παραπέμπει στα κλασικά spread που περιέχουν σοκολάτα, και που πολύ απλά περιγράφεται ως μέλι με φουντουκόπαστα. Σίγουρα θα έβρισε τη δική του θέση στα ράφια των μαμάδων, άλλωστε τόσο η γεύση όσο και η υφή τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις πραλίνες που τόσο αγαπούν τα παιδιά, ενώ πρόκειται σαφώς και για μια πιο υγιεινή επιλογή. Είναι με απλά λόγια ένα βαζάκι στο οποίο πάντα θα θέλεις να βουτάς το δάχτυλό σου κάθε φορά που το κοιτάς!

Αν θέλετε να τα αναζητήσετε, πατήστε εδώ

Καλή όρεξη