Γεύση από Ταϋλάνδη, στο Μεταξουργείο

Παρουσίαση Εστιατορίου

Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που έχουμε για να απολαύσουμε την πεντανόστιμη κουζίνα της Ταϋλάνδης στην Αθήνα.

Κι έτσι το Tamarind πάντα θα αποτελεί την πρώτη επιλογή στη λίστα σε περίπτωση που την αναζητήσουμε.

Ο χώρος του είναι ζεστός και γεμάτος έντονα χρώματα, το δέντρο των “ευχών” στέκεται στη μέση και μας παρακινεί να ονειρευτούμε κάτι για το μέλλον, και το νέο του μενού μας δίνει επιπλέον κίνητρα για να το επισκεφθούμε.

Όλα ξεκινούν με το ρύζι, το οποίο αποτελεί το “ψωμί” της Ταϋλάνδης. Από εκεί και πέρα, σειρά έχουν τα dumpling ατμού με κιμά κοτόπουλου, lemongrass, φύλλα lime, γλυκιά σάλτσα σόγιας και ginger, τα φρέσκα Thai roll με μαριναρισμένο σε μπαχαρικά χοιρινό, ομελέτα και λαχανικά που συνοδεύονται από σάλτσα ταμάρινθου και γλυκό ξύδι από ρύζι, οι γαρίδες τυλιγμένες σε σπιτικό φύλλο με σάλτσα sweet & sour και αγγούρι αλλά και τα νόστιμα noodles από φασόλια με γαρίδες, μαρούλι, κρεμμύδι, φιστίκι και κόλιανδρο.

Οι σούπες έχουν στο Tamarind την τιμητική τους, ενώ ακολουθούν οι πολλές επιλογές σε πιάτα με κάρρυ, τα noodles στο wok αλλά και τα νόστιμα house πιάτα όπως το ρύζι γιασεμί με λάχανο, καρότο, αυγό, κάσιους και φρέσκο ανανά και τα θράψαλα με πάστα βασιλικού, oyster sauce, χρωματιστές πιπεριές και πλατιά noodles.

Για το τέλος, για την αρχή... ή και στο ενδιάμεσο, δοκιμάζουμε και τα house cocktail, όπως το πικάντικο Spicy Fifty με βότκα αρωματισμένη με βανίλια, elderflower, χυμό lime, μέλι και τσίλι το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με τα περισσότερα πιάτα του καταλόγου.

(Κεραμεικού 51, Αθήνα, τηλ. 210 5225945)