Kawaii: Ιαπωνική… υπο-κουλτούρα στην Αθήνα

Το Kawaii έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ιαπωνικής υπο-κουλτούρας ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες ’70 και ‘80.

Έκτοτε η αισθητική του Kawaii εφαρμόζεται εκτενώς στη βιομηχανία και φυσικά δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον κόσμο των εικαστικών. Το Kawaii έρχεται να προσδώσει σε έργα τέχνης ιδιαίτερη αισθητική και οικονομική αξία και να μετατρέψει απλά χρηστικά αντικείμενα σε ακαταμάχητα προϊόντα must-have.

Εμπνευσμένοι από την ευρεία έννοια και αισθητική του Kawaii, 13 Έλληνες και 13 Ιάπωνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν την καινούρια τους δουλειά στο χώρο του C.A.M.P. από τις 30 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Στην έκθεση με το γενικό τίτλο "Kawaii" ζωντανά χρώματα, χιούμορ, παιδικότητα, αφέλεια και αυτοσαρκασμός συνδιαλέγονται με την ευρηματικότητα της εικαστικής γλώσσας σε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και βίντεο. Η έκθεση έρχεται να αναδιαπραγματευθεί την έννοια του χαριτωμένου αλλά και να λειτουργήσει αντιδραστικά σε ένα περιβάλλον κρίσης και σοβαρότητας.

Στον απόηχο του Kawaii, οι καλλιτέχνες γαντζώνονται πεισματικά από τη "γλύκα" του, αποκαλύπτοντας με τα έργα τους ένα φάσμα παραμυθιού, ερωτισμού, φαντασίας και πεζότητας.

Πού; Στο CAMP (Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά)

Δευτέρα – Κυριακή: 14:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη