Στο πρώτο Φεστιβάλ Bollywood & πολυπολιτισμικών χωρών

Ένα Φεστιβάλ ιδιαίτερης πολιτισμικής χροιάς θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 28-30 Ιουνίου 2013. Πρόκειται για το 1ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών” στην Ελλάδα, που γίνεται υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO) και διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.).

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Θέατρο “Δόρα Στράτου”, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου. Αξιοσημείωτο είναι ότι το θέατρο “Δόρα Στράτου” γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια της ύπαρξης και λειτουργίας του. Είναι μεγάλη μας τιμή που το Φεστιβάλ έχει ενταχθεί στον ευρύτερο εορτασμό των 60 χρόνων του μοναδικού αυτού Θεάτρου και αναδεικνύεται σε μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της θερινής περιόδου στην Αθήνα.

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών – πέρα από γεωγραφικά σύνορα – στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε.

Στα πλαίσιά του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές και άνθρωπο των γραμμάτων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, bazaar και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

11 Σεμινάρια - 2 Μοναδικές παραστάσεις

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 11 Σεμινάρια: Κλασικού Ινδικού Χορού (Bharata Natyam, Kathak), Bollywood (Παραδοσιακό και Μοντέρνο), Χορών από το Ρατζαστάν της Βορειοδυτικής Ινδίας (Khalbelia), Χορών της Μέσης Ανατολής, Tribal Fusion, Ελληνικών κρητικών χορών κ.α., από μεγάλους δασκάλους του καλλιτεχνικού χώρου.

Επίσης θα γίνουν 2 παραστάσεις (Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 – 21:00). Στις παραστάσεις αυτές θα συμμετέχουν πάνω από 100 χορευτές από όλο τον κόσμο. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μοναδικό Musical “Bollywood - Just Dance” από τη Sunny Singh Bollywood Dance Company που έρχεται ΤΩΡΑ και στην Ελλάδα.

Χορηγός επικοινωνίας: news.gr

Πάρτε μια πρώτη γεύση παρακολουθώντας το video που ακολουθεί: