Μαθαίνουμε την πολεοδομική ιστορία της Αθήνας

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών σε συνεργασία με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη εκδήλωση με θέμα την “πολεοδομική ιστορία της Αθήνας”, την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Ανατρέχοντας στην πολεοδομική ιστορία της Αθήνας, συναντάμε τα ίχνη πολλών δυνάμεων, που λειτουργούν ενίοτε αντιφατικά και ενίοτε ενισχυτικά η μία προς την άλλη, καταγεγραμμένες σαν ενδείξεις σε σεισμογράφο. Οι προσπάθειες οργανωμένης δόμησης, η παραγωγή υπεραξίας, οι θεσμικές και πολιτικές μεταβολές, η κοινωνική πρόσληψη θεμάτων που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά και στο περιβάλλον, οι φυσικές καταστροφές, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές πληθυσμών έχουν δημιουργήσει ένα αστικό τοπίο υπό συνεχή διαμόρφωση. Εν τέλει, το τοπίο αυτό είναι η ίδια η φυσιογνωμία της κοινωνίας. Γι’ αυτό, η ιστορία της διαχρονικής σύστασης του πολεοδομικού ιστού της Αθήνας έχει τόσο πολλά να μας διδάξει και να αποκαλύψει για την κοινωνία μας στο σύνολό της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με σειρά προτεραιότητας, και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή στις 19:00 το απόγευμα.

(Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα)