3ήμερο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεών του, το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου επιστρέφει για τρίτη χρονιά.

Έτσι, από τις 17 ως και τις 19 Μαΐου, ετοιμαζόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο με παραστάσεις που έχουν προκύψει από την ουσιαστική και εντατική συνεργασία θεατρικών ομάδων γυμνασίων, λυκείων αλλά και δήμων με σκηνοθέτες, ηθοποιούς και, για πρώτη φορά, με τρεις δραματουργούς, την Εριφύλλη Λέκκα, τη Γεωργία Μαυραγάνη και τον Λένο Χρηστίδη.

Στόχος της διοργάνωσης είναι μια υψηλής ποιότητας ελληνική θεατρική γραφή για έφηβους –και όχι μόνο– χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το ταλέντο της νέας γενιάς, μέσα από την αλληλεπίδρασή μας μαζί τους.

Παράλληλα, αυτή τη χρονιά η Στέγη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το National Theatre του Λονδίνου και το πρόγραμμα Connections. Πρόκειται για μια επιλογή από έργα-αναθέσεις σε καθιερωμένους συγγραφείς που παίχτηκαν το 2012 σε διάφορα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας και έτσι τώρα στη Στέγη θα παρουσιαστούν με τη μορφή αναλογίου από εφηβικούς θιάσους της Αθήνας δίνοντας μια διεθνή διάσταση στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Στο φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνονται:

• Θεατρικά έργα από το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας που θα παρουσιαστούν σε μορφή ημισκηνοθετημένης παράστασης
• Θεατρικά έργα γραμμένα από επιλεγμένους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, μετά από δίμηνα εργαστήρια με τις αντίστοιχες ομάδες που θα τα παρουσιάσουν
• Θεατρικά έργα που ανήκουν στο είδος devised theatre, δηλαδή έργα που προκύπτουν από αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές θεατρικής γραφής, και θα τα επιμελείται δραματουργικά ο υπεύθυνος σκηνοθέτης για κάθε ομάδα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.