Η Μελωδία της Ευτυχίας στο Παλλάς

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών "Η Μελωδία της Ευτυχίας", θα βρει στέγη στο Παλλάς τη φετινή εορταστική περίοδο, από τις 6 Δεκεμβρίου 2014.

Πρόκειται για την περίφημη (αληθινή) ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ - ταινία που απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία.

Την ελληνική μεταφορά του μιούζικαλ, υποστηρίζει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες, όπως απαιτούν  οι ρόλοι) ανάμεσα στους οποίους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Ζέτα Δούκα και ο Αργύρης Αγγέλου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Θέμιδα Μαρσέλλου, που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια το ιδιαίτερο ταλέντο της στον τομέα  του μιούζικαλ (Annie, Fame, Rent). Το μουσικό σκέλος της παράστασης υποστηρίζει με τις ενορχηστρώσεις του ο Γιάννης Αντωνόπουλος που θα διευθύνει και 14μελή ζωντανή ορχήστρα , ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Άννα Αθανασιάδη. Για τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ρόλων (θυμίζουμε ο πλοίαρχος Φον Τραπ είχε 7 παιδιά που πρωταγωνιστούν στην παράσταση) έγινε εκτενής και απαιτητική οντισιόν και από αυτήν επελέγησαν 18 παιδιά  που θα παίξουν σε τριπλή διανομή. Στο δυναμικό επίσης της ελληνικής αυτής υπερπαραγωγής εντάσσονται και τρεις ακόμη ταλαντούχοι καλλιτέχνες: η Μαρία Γράμψα που σε κλειστή οντισιόν εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στο τραγούδι και κέρδισε το ρόλο της Ηγουμένης, καθώς και δυο νέοι ηθοποιοί με εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο του μιούζικαλ ο Ιάσονας Μανδιλάς και η Άννα Φιλιππάκη που θα υποδυθούν αντίστοιχα το ρόλο του ταχυδρόμου Ρολφ και της μεγάλης κόρης της οικογένειας Φον Τραπ, Λιζλ.

Η Μελωδία της Ευτυχίας έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας Φον Τραπ, ενώ τη μουσική - που έγινε παγκοσμίως γνωστή - έχει  γράψει ο Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους ο Όσκαρ Χάμερσταϊν.   

Η πραγματική οικογένεια Φον Τραπ έφυγε από την Αυστρία της ναζιστικής κατοχής το 1938 και πήγε στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε πολλές μουσικές εμφανίσεις.

Από τις 6 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19.00, Σάββατο: 17.00 & 20.30, Κυριακή: 18.30

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα