Ο Κουρέας της Σεβίλλης από τη Ν. Υόρκη σε όλη την Ελλάδα

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μάκβεθ» και «Γάμοι του Φίγκαρο» και «Κάρμεν» παρουσιάζει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου την όπερα «Ο Kουρέας της Σεβίλλης» του Gioacchino Rossini.

Η γεμάτη ζωντάνια και κέφι παραγωγή της ΜΕΤ στην κλασική κωμωδία του Rossini –που έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο γνωστές μελωδίες του λυρικού μελοδράματος – παρουσιάζει την Isabel Leonard στον ρόλο της κεφάτης Ροζίνας, τον Lawrence Brownlee στον ρόλο του πονηρού αγαπημένου της και τον Christopher Maltman στον ρόλο του απέραντα πολυμήχανου και γοητευτικού κουρέα. Ο Michele Mariotti διευθύνει τη ζωηρή και μελωδική μουσική.

Οι αίθουσες προβολής αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού, καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται πως στη Θεσσαλονίκη η παράσταση θα μεταδοθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στην Κέρκυρα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και στo Ρέθυμνο την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.

Οι χώροι που θα μεταδοθεί η παράσταση «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» είναι οι παρακάτω:

Μέγαρο Μουσικής Αθήνας

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 23/11

Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου

Βέροια: Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ»

Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Λαμία: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Καβάλα: IMARET

Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία / Φ.Ε. «ΜΑΝΤΑΡΟΣ» 29/11

Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου 30/11

Ακολουθεί η παράσταση «ΟΙ ΑΡΧΙΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ» του Richard Wagner στις 13 Δεκεμβρίου, σε μουσική διεύθυνση του James Levine. Οι Johan Reuter, Johan Botha και Annette Dasch είναι επικεφαλής της λαμπρής διεθνούς διανομής σ’ αυτή τη γοητευτική και επιβλητική γιορτή της δύναμης της μουσικής και της τέχνης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...