Το 1ο TEDx στη Λάρισσα

Η πρώτη διοργάνωση TED στη Θεσσαλία είναι γεγονός, και θα λάβει χώρα στην καρδιά της Λάρισας το Σάββατο 25 Οκτωβρίου. Με θεματικό της άξονα την Ανάπτυξη - GROW και βάσει των αρχών του TED στις διοργανώσεις ανά τον κόσμο, που αποσκοπούν στην διάδοση ιδεών που πρέπει και αξίζει να μοιράζονται, μια ομάδα εθελοντών έστησε μια ημερίδα που περιλαμβάνει ένα παζλ ομιλιών διακεκριμένων στους κλάδους τους επαγγελματιών που θα μοιραστούν τις ιδέες τους, για πρώτη χρονιά φέτος, με το κοινό της Λάρισας.

Το 1ο TEDx Larissa ρωτά και επιχειρεί να απαντήσει:

Τι συνιστά Ανάπτυξη;

Πώς μπορεί να κατανεμηθεί και στην Περιφέρεια, δεδομένου ότι το ανθρώπινο δυναμικό που την παράγει ζει δίπλα μας, μαζί μας;

Σκέψεις, απορίες και απαντήσεις θα τοποθετηθούν στην ημερίδα διαμοιρασμού απόψεων που θα ωθήσει καινοτόμες, ακόμα και ριζοσπαστικές ιδέες να “φωτιστούν”.

Μια “γεύση" από τους ομιλητές

Στη σκηνή της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας, μεταξύ άλλων θα ανέβουν και θα μιλήσουν οι:

Σεραφείμ Ντούσιας: Ο γνωστός σκηνοθέτης έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μια σειρά βραβείων, συνεργάστηκε για ένα χρόνο με πληθώρα καλλιτεχνών και εταιριών όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Πέτρος Λαγούτης, η Κάτια Δανδουλάκη, Heaven Music, Parasol TV, Cinepos κά. To 2011 παρακολούθησε το πρώτο του μεταπτυχιακό στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Αγγλίας (London Film School) πάνω στο film-making. Μετά από ένα χρόνο του δόθηκε μια θέση από το παγκοσμίως γνωστό National Film and Television School του Βασιλικού Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της Αγγλίας, όπου και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό Παραγωγή και Σκηνοθεσία Τηλεοπτικής Ψυχαγωγίας. Το 2013 ο Σεραφείμ Ντούσιας κέρδισε το βραβείο του πιο υποσχόμενου καλλιτέχνη της χρονιάς. Κατόπιν, δημιούργησε τις πρώτες ταινίες του μικρού μήκους καθώς και video clips, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και τις πρώτες του μικρού μήκους ταινίες και μουσικά βίντεο.

Χάρης Καλογήρου: Ο διακεκριμένος Game Developer / Entrepreneur στα 36 του χρόνια αριθμεί ήδη 27 έτη ανασχόλησης με την ανάπτυξη λογισμικού. Έχει εργαστεί σαν application developer, system programmer, system administrator , web designer και καθηγητής πληροφορικής. Διαθέτει ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων και εμπειρίας, από σχεδιασμό και υλοποίηση λειτουργικών συστημάτων μέχρι 3D accelerated graphics και αλγορίθμους υψηλών επιδόσεων. Είναι ενεργός υποστηρικτής του ανοιχτού λογισμικού έχοντας συνεισφέρει σε διάφορα έργα ανοιχτού κώδικα, με κυριότερη την συμμετοχή του στην ανάπτυξη του Linux, αλλά και την μηχανή γραφικών Sylphis3D. Είναι ενεργός αρθρογράφος σε blogs και ιστοσελίδες του τομέα της τεχνολογίας, και έχει επιτελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια και διοργανώσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Νατάσσα Γιάννακα: Η Dr. Κλινικής Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας του παιδιού και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Ψυχογλωσσολογία και στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο ParisVRené Descartes) είναι δημιουργός του μοντέλου «friends’ play», ενός ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών με σύνδρομο Αsperger. Πρόκειται για μια ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση, βασισμένη στην διδακτορική της διατριβή (είναι το πρώτο διδακτορικό για το σύνδρομο Asperger στην Ελλάδα και στην Γαλλία) και στην κλινική της εμπειρία. Περιλαμβάνει ατομική και ομαδική εκπαίδευση (τα παιδιά συμμετέχουν σε ομάδα «παιχνιδιού» με συνομηλίκους), παρέμβαση στο σχολείο (τάξη, διάλειμμα), στους χώρους δράσης του παιδιού και εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών. Η Νατάσσα Γιάννακα υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος αξιολόγησης σε ευρωπαϊκά προγράμματα και εισηγήτρια σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς, σε σχολεία αλλά και σε γονείς, ενώ είναι μέλος διεθνών επιστημονικών συλλόγων για τον αυτισμό και το σύνδρομο Asperger.

Η φόρμα ενδιαφέροντος και η διάθεση των εισιτηρίων έχουν ανοίξει στο tedxlarissa.gr όπου μπορείτε και να διαβάσετε και επιπλέον πληροφορίες για την εκδήλωση.

TEDxLarissa - Σάββατο 25 Οκτωβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισα ώρα προσέλευσης - εγγραφής: 10:30

Facebook Page: https://www.facebook.com/tedxlarissa 

Twitter Account: @TEDxLarissa

Σχετικά Tags
Tedx