Σουβενίρ… ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Το αυθαίρετο έγινε φωλιά για τα πουλιά, οι ελληνικές παροιμίες φορέθηκαν σε ποδιές μαγειρικής, κούπες και φλιτζανάκια του καφέ, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας απλώθηκε σε λευκά τσιμεντένια σουβέρ, το κομπολόι πήρε μορφή μέσα από το 3-Dprinting, ο ελληνικός ήλιος πήρε ρόλο τατουατζή, το τρωικό άλογο μεταμορφώθηκε σε USBstick, η Μέδουσα έγινε καθρέφτης, το χταπόδι και το καλαμάρι πώμα για μπουκάλι του κρασιού, ενώ πολλά vintageκαρτ ποστάλ της δεκαετίας του ’60 και ’70 μετουσιώθηκαν σε ευφάνταστα αξεσουάρ.

To Vol. 2 της έκθεσης It’s all, oh so souvenir to me! είναι πια γεγονός και κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο χώρο της Matalou at home που βρίσκεται στην Ηπίτου 5 και Βουλής στο Σύνταγμα παρουσιάζει έως και τις 28 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις 70 και πλέον σχεδιαστών γύρω από τον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό του Ελληνικού σουβενίρ.

Μέσα από το ερώτημα: «Πως θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν ένα σουβενίρ;», δημιουργοί από όλο το φάσμα του ντιζάιν (στην έκθεση συμμετέχουν αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, visual artists,κεραμίστες, graphic designers, στυλίστες) παρουσιάζουν μια σειρά από αντικείμενα με ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες τα οποία ενώ πηγάζουν από πολλά και διαφορετικά θέματα, στο επίκεντρο τους έχουν την ίδια την Ελλάδα.

Από τις 20 Ιουλίου στην Απολλωνία

Κι ενώ η έκθεση στην Αθήνα θα συνεχίζεται, θα ταξιδέψει, παράλληλα στην Απολλωνία στη Σίφνο.

Από τις 20 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου η έκθεση It’s all, oh so souvenir to me! Vol.2! θα φιλοξενηθεί στο Cayenne Art Gallery, όπου θα μπορεί κανείς να την επισκεφθεί καθημερινά από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 1.00 τα μεσάνυχτα.

Επόμενος σταθμός: Η Νίσυρος!

Από τις 7 έως τις 22 Σεπτεμβρίου η έκθεση θα φιλοξενηθεί στοTime Capsule Art Project. Στη νέα γκαλερί της Sterna Nisyros Residences που άνοιξε μόλις στις αρχές Ιουλίου (www.sterna.com.gr) και το οποίο βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία, εντός του μεσαιωνικού κάστρου στον Εμπορειό της Νισύρου.

Κι ενώ η έκθεση θα τρέχει, ανοίγοντας για το κοινό καθημερινά από τις 18.00 – 22.00, έξι από τους συμμετέχοντες της έκθεσης θα φιλοξενηθούν για το ίδιο διάστημα στους χώρους του Sterna Nisyros Residences με σκοπό να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το επόμενο τους σουβενίρ, διαμορφώνοντας παράλληλα, ένα νέο ιδανικό περιβάλλον για την καλύτερη κατανόηση αυτού του γόνιμου διαλόγου μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου design.

Συγκεκριμένα στο Residency θα συμμετέχουν η εικαστικός Evol Eyes by Angeliki Tsotsoni, οι product designers Κώστας Μπίσσας, Δημοσθένης Σερκετζής και Σοφία Λαμπροπούλου, η αρχιτέκτονας Νίκη Δημοπούλου (αρχιτέκτονας), και η γραφίστρια και σχεδιάστρια plum toys Busy Bee.

Η έκθεση στην Αθήνα θα παραμείνει κλειστή από τις 10 έως τις 20 Αυγούστου.