Το καλύτερο Μεσογειακό cocktail, ήρθε απ’ το Χαλάνδρι

Στον τελευταίο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών δόθηκε στις 17/6 το ραντεβού για την τελική φάση του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge.

Χώρος φιλοξενίας της εκδήλωσης η εντυπωσιακή ταράτσα του εστιατορίου Hytra, όπου λίγο μετά τις 21:00, οι διαγωνιζόμενοι άρχισαν να δημιουργούν cocktails με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους ουρανίσκους των κριτών, του Σπύρου Πατσιαλού από την Hunting Spirits και του Θάνου Προυναρού από το Baba Au Rum.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οκτώ από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας αλλά και χωρών της Αν. Μεσογείου, που επιλέχτηκαν μετά από ημιτελικούς στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του Λιβάνου, Τουρκίας και Κύπρου, διαγωνίστηκαν για το καλύτερο Μεσογειακό cocktail.

Στην πρώτη θέση, βρέθηκε ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος από το Think Positive στο Χαλάνδρι (191 βαθμοί) ο οποίος παρουσίασε το South of Heaven για το οποίο χρησιμοποίησε Skinos, Cocchi Americano, Fernet Branca και bitters από σέλερι. Διακόσμησε με μία φλούδα λάιμ και μία κορυφή δυόσμου, ενώ ολοκλήρωσε την παρουσίασή του προσφέροντας ένα σημειωματάριο με την ιστορία του στους κριτές.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Βασίλης Κυρίτσης (181 βαθμοί) από το εξίσου σπουδαίο The Gin Joint. Πρότεινε το the Forgotten Chios Bell με Skinos, Tanqueray Rangpur, βερμούτ Cocchi di Torino, απόσταγμα σοκολάτας Mozart Dry, μέλι από μαύρο τσάι, bitters καρδάμωμου και εσάνς από γιαούρτι. Ολοκλήρωσε την παρουσίασή του με ένα δώρο προς τους κριτές: καρτ ποστάλ μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που αφηγούνται την ιστορία του παππού του, Βασίλη.

Όσο για την τρίτη, την κατέκτησε ο Ζάχος Κυρίτσης (181 βαθμοί) από το Bar Ten της Λαμίας ο οποίος παρουσίασε το Hippocrate’s Oath ανακατεύοντας Skinos με τζιν Tanqueray Ten που είχε εμβαπτίσει elegance τσάι, πουρέ από μανταρίνι, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, σιρόπι καραμέλας και λίγο γλυκό σταφυλιού από τη Χίο. Σέρβιρε το ποτό του σε παλαιακό ποτήρι κρασιού γαρνίροντας το με ένα μικρό κλαδί από μαστιχόδεντρο ενώ από πάνω έτριψε καρπό τόνκα.

Έτσι, ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τη Νέα Ορλεάνη όπου θα συμμετέχει στο κορυφαίο γεγονός bar mixology στον κόσμο, στο Tales of the Cocktail.

Την κάλυψη του διαγωνισμού έκανε ζωντανά το bitterbooze.com, και οι φωτογραφίες είναι της Δανάης Ίσαρη.