Ο bartender ως σταρ του σινεμά

Ελένη Νικολούλια

O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος από το Mona's στο Χαλάνδρι είναι ο “Mixing Star” Bartender 2014.

Τι είναι το “Mixing Star”;

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ο οποίος έχει ως στόχο να συνδέσει άμεσα το κομμάτι του μπαρ με εκείνο του κινηματογράφου.

Σε κάθε μία από τις 16 χώρες στις οποίες διοργανώνεται, στήνονται ορισμένα “casting event”, μέσα από τα οποία οι bartender καλούνται να παρουσιάσουν το φτιαγμένο με βάση το Disaronno cocktail τους σε ένα άκρως κινηματογραφικό σκηνικό το οποίο περιλαμβάνει φώτα, κάμερες, σκηνοθέτες και όλα όσα βιώνουν καθημερινά οι αστέρες του σινεμά.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την διοργάνωση και μάλιστα αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως το 2010 νικητής του “ελληνικού casting” ήταν ο Γιώργος Μπάγκος (Dos Agaves) ο οποίος μάλιστα στέφθηκε παγκόσμιος “Mixing Star” έπειτα από τον τελικό του Λονδίνου και στην συνέχεια ταξίδεψε ως το Λος Άντζελες όπου βίωσε την εμπειρία του να ζεις σαν movie star στο Hollywood.

To 2012, Έλληνας νικητής στέφθηκε ο Γιώργος Τσιρίκος (360o Cocktail Bar), ενώ φέτος την αντίστοιχη θέση πήρε ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος από το Mona's στο Χαλάνδρι.

Φέτος ωστόσο, το “Mixing Star” πήρε για πρώτη φορά διαφορετική μορφή και έτσι ο νικητής κάθε χώρας θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε ένα workshop με σκοπό να γίνει ένα με την κοινότητα των διεθνών bartender και όλοι μαζί να έρθουν πιο κοντά στο Disaronno.

Κατά την διάρκεια του workshop, bartenders, brand ambassadors και δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Disaronno με δημιουργικό τρόπο και μάλιστα υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου bartender Tony Conigliaro και της επιστημονικής συμβούλου γεύσης Dr Rachel Edwards Stuart.

Ο κύριος Λυκιαρδόπουλος, έπρεπε να παρουσιάσει ηλεκτρονικά μία διαφοροποίηση πάνω στο κλασικό Disaronno Sour και έτσι το ποτό του ονόμασε “Sage Originale”.

Για να το φτιάξει χρησιμοποίησε:

45 ml Disaronno

30 ml φρέσκο χυμό από λεμόνι

15 ml ελαιοσάκχαρα από πορτοκάλι αρωματισμένα με φασκόμηλο

30 ml ασπράδι αυγού

2-3 dash cherry vanilla bitters