Έκθεση της ActionAid με θέμα “Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη”

Το Μάιο 2014, 24 Έλληνες εθελοντές της ActionAid πήγαν στη Χεβρώνα, σε ένα ταξίδι ενσωμάτωσης και βιώσαν, έστω και για λίγο, τι σημαίνει να ζεις εκεί.

Χωρίστηκαν σε δυάδες και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Παλαιστινίων που τους συγκίνησαν βαθιά με τη φιλοξενία τους, τον ηρωισμό τους και τις ιστορίες τους. Ταυτόχρονα, αυτή η εμπειρία καταγράφονταν από συνεργείο με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ.

Για τρεις ημέρες, η ActionAid θα ζητήσει από τους επισκέπτες να μπουν στη θέση των κατοίκων της Χεβρώνας σε μια μισάωρη διαδραστική εμπειρία. Στη βιωματική έκθεση θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα «τί σημαίνει ζωή υπό κατοχή;», «θα καταφέρω να φτάσω σπίτι μου;» «πόσο απλό είναι να προστατεύσω την οικογένειά μου;».

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου: 17.00 - 22.00
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Νοεμβρίου: 10.00 – 22.00

Είσοδος: 2€

Παράλληλα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις Αναδόχων στον πολυχώρο «Gazoo», όπου θα μιλήσουν άνθρωποι από την Παλαιστίνη και Ανάδοχοι Παιδιού που επισκέφτηκαν την κατεχόμενη Παλαιστίνη τον Μάιο του 2014. Θα προβληθεί, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Μήνυμα από την Παλαιστίνη» που αποτυπώνει την εμπειρία των Ελλήνων που έζησαν για μια εβδομάδα με οικογένειες από τη Χεβρώνα και τις ιστορίες που άκουσαν.

Ώρες λειτουργίας: 17.00 – 19.00 και 20.30 – 22.30, είσοδος ελεύθερη.

Δήλωση συμμετοχής στο 801 11 900 800 (παρακαλούμε δηλώστε προτίμηση ώρας).

Ελάτε μαζί με την οικογένειά σας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και να βιώσετε τι σημαίνει στέρηση ελευθερίας, απειλή, φόβος αλλά και ελπίδα και δύναμη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...