Προφυλακιστέος ο πρώην Κύπριος υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γ. Μαλλή ο Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της μεγαλονήσου αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία για ξέπλυμα παράνομων χρημάτων, που αφορά σε διακίνηση μεγάλων ποσών που συνδέονται με προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται συγκεκριμένα για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M-1 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου και ενεπλάκη στην διακίνηση παράνομων αμοιβών με βάση όσα ισχυρίζεται ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Νίκος Ζήγρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο πρώην υπουργός σε υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αρνείται την κατηγορία, ενώ ζητά την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τον εξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου, αίτημα που υπέβαλε και προφορικά.

Για την υπόθεση των επίμαχων εμβασμάτων οι ανακριτές έχουν ζητήσει την έκδοση και του Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών.