Άγριος δημόσιος καυγάς Παναγόπουλου – Φωτόπουλου

Η εκδήλωση για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΕ μετατράπηκε σε πεδίο ανοιχτής σύγκρουσης μπροστά στις κάμερες μεταξύ του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλου και του τέως προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου.

Δημόσιος καβγάς Παναγόπουλου - Φωτόπουλου

Σύμφωνα με το 'Έθνος" τον δημόσιο καβγά προκάλεσε ο Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτηση με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ επιτέθηκε στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, καταλογίζοντάς του ιδεολογική και συνδικαλιστική ανεπάρκεια.

"Η ηγεσία της ΓΣEΕ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή και σχολιαστή των εξελίξεων", είπε. Ο άλλοτε "πράσινος" συνδικαλιστής, που κινείται σε τροχιά προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να βάλει "δυναμίτη στα θεμέλια του συστήματος", με "εκρηκτική ύλη" την έκθεση του Ινστιτούτου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σήκωσε το γάντι και επανήλθε στο βήμα. "Θα μπορούσα να απαντήσω όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος όταν τον κατηγόρησαν για κάτι ρώτησε: ποιος το είπε; και όταν του είπαν το όνομα απάντησε δεν έχει σημασία", σημείωσε.

Ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε πως όσο ο ίδιος είναι πρόεδρος δεν θα επιτρέψει να γίνει η ΓΣΕΕ "ρεντίκολο και διαλυμένο παραμάγαζο κανενός κόμματος". Υπεραμύνθηκε των αγώνων των συνδικάτων και ανέφερε πως όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο "δεν είναι αναρχοσυνδικαλιστές, αλλά είναι βαθιά νυχτωμένοι και άσχετοι", ενώ έριξε πίσω το γάντι στον επικριτή του: "Ο Ν. Φωτόπουλος να μας πει αν υπάρχει σήμερα ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΕΤΕ-ΔΕΗ και γενικά συνδικαλισμός στη ΔΕΗ", είπε χαρακτηριστικά.