Ευ. Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε βαθύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Δεν πρέπει να πιέσουμε τους λαούς, αλλά να βαδίσουμε προς μια ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς, σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη Σκιάθο, όπου απήυθυνε λόγο στο κοινό στην τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του νομικού και ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσάτσου στη Moνή Ευαγγελιστρίας του νησιού.

Από το θάνατο του Δημήτρη Τσάτσου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια, όμως το όραμά του για μια καλύτερη και ενωμένη Ευρώπη, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

"Εάν η Ευρώπη δεν βαδίσει προς την ολοκλήρωσή  της, εάν δεν έχουμε περισσότερη Ευρώπη, η Ευρώπη θα είναι πάντα  μία Ευρώπη της κρίσης και θα χάνει βαθμούς στο παγκόσμιο στερέωμα", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στο ίδιο σημείο, υπογράμμισε: "Δεν πρέπει να εκβιάζουμε τους συσχετισμούς περισσότερο από όσο αντέχουν οι κοινωνίες και οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

"Έχει πολύ μεγάλη σημασία λοιπόν να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση της περισσότερης Ευρώπης για να ξεπεράσουμε έτσι την κρίση της Ευρωζώνης και της ΕΕ των 28 χωρών. Δεν είναι εύκολο. Επειδή πιστεύουμε στην Ελλάδα ότι το πρόβλημα είναι οι κυβερνήσεις, θέλω να τονίσω ότι δεν είναι οι κυβερνήσεις το πρόβλημα των 28 κρατών μελών, των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, όμως προβλημάτισε με την επόμενη αναφορά του: "Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ συχνά οι κοινωνίες, οι λαοί, τα συστήματα ενημέρωσης, οι οικονομικοί εθνικισμοί, άλλα ζητήματα που δεν είναι μέσα στην πολιτική και τους θεσμούς αλλά είναι μέσα στην οικονομία, είναι μέσα στην ιστορία , είναι μέσα στις εθνικές στρατηγικές. Είναι πολύ πιο βαθύ το πρόβλημα από ό,τι μπορεί να υποθέσει κανείς".