Η σιωπή αποδείχθηκε “χρυσός” για τον Χρ. Παπουτσή

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναγγελία του διορισμού του πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Όπως αναφέρουν τα Νέα, η τοποθέτησή του στον παγκόσμιο οργανισμό αιφνιδίασε πολλούς καθώς ήρθε σε μία περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αφωνίας και αποστασιοποίησης του ίδιου από το κόμμα. Μάλιστα η τελευταία δημόσια παρέμβασή του ήταν έντονα επικριτική για τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός είχε ενημερώσει ότι ενδιαφερόταν για τη θέση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημά του. Στην Ιπποκράτους λένε ότι τους τελευταίους 16 μήνες ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε τη στάση του κ. Παπουτσή, ακόμα και τη σιωπή του, καθώς θεώρησε ότι δε δημιουργούσε πρόβλημα εσωστρέφειας στο κόμμα.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο κ. Παπουτσής θα μπορέσει να υπηρετήσει το ρόλο που του ανατίθεται καθώς ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία ως πρώην υπουργός. Άλλοι πάντως υπενθυμίζουν, ότι στο τελευταίο πόστο του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέδειξε μεγάλη αναβλητικότητα στο να βρεθούν λύσεις στα θέματα της Υπατίας και της Κερατέας.