Στον Άρειο Πάγο η λίστα των 36

Στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή πέρασε σήμερα ο φάκελος με τη λεγόμενη λίστα των 36 ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται με παράνομο πλουτισμό.

Στην αναφορά περιλαμβάνονται κατ' αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων για τους οποίους διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, αναφέρεται το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

Ο κ. Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, δηλώνει πως δεν υπάρχει καμιά λίστα ως δημόσιο έγγραφο, σε απάντησή του στο βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με την παρουσία του ονόματός του στη λίστα που είδε πρόσφατο το φως της δημοσιότητας.

“Καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας” αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και προσθέτει πως “η φερόμενη λίστα αποτελεί προϊόν παράνομης ενέργειας, άγνωστων σε εμένα κύκλων, γεγονός το οποίο διερευνά η δικαιοσύνη”.

“Το πρώτο βήμα για την αποκάλυψη της σκευωρίας σχετικά με την περιβόητη "λίστα" των 36 έγινε” σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης, διαμηνύοντας πως θα φθάσει το θέμα μέχρι το τέλος.