Βενιζέλος: Δημαγωγός και λαϊκιστής ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατηγορώντας τον για λαϊκισμό, δημαγωγία, αντιφατικό λόγο και ανευθυνότητα, ενώ ταυτοχρόνως υπεραμύνθηκε των προτάσεων του κόμματός για την ανάσχεση της ανεργίας και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δε μας κάνει χάρη κανείς υπουργός, αλλά πρόκειται για πολιτική συμφωνία των αρχηγών των κομμάτων".

Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι προσβάλλει την νοημοσύνη, του κόπους, τους φόβους, τις θυσίες και τις εμπειρίες του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας εμφανίζεται "πολύ αριστερός" ενώ σε επιλεγμένα ακροατήρια στο εξωτερικό είναι πολύ πιο μετριοπαθής, πιο συστημικός.

"Σήμερα τον είδα, αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού του; Είναι πως διαβλέπει την προοπτική εξόδου από την κρίση μέσα σε μια νευρική Ευρώπη που είναι έτοιμη για εσφαλμένες επιλογές", ανέφερε και προσέθεσε πως ο κ. Τσίπρας είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της ίδιας της παράταξής του η οποία δεν μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια ευρωπαϊκή προοπτική προοδευτική φιλολαϊκή και μια στρατηγική που είναι ειλικρινής και έντιμη όπως αυτή του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορείς να λες το κραυγαλέα ψέμα ότι θα είμαι μέσα στο ευρώ και εκτός Μνημονίου.

Ακόμη είπε πως μέσα στις φαντασιώσεις του κ. Τσίπρα είναι "να είναι και Τσάβες και Γκρίλο μέσα στην Ελλάδα", κατηγορώντας τον ταυτόχρονα πως ψάχνει για συμμαχίες εκεί που δεν υπάρχουν και σε χώρες που δεν ευδοκιμούν. Μάλιστα είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος μεσαιωνικός άνθρωπος που παρακαλάει να έρθει να έρθει το τέλος του κόσμου για να δικαιωθεί πολιτικά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έλαβε τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις και πέτυχε τις ευνοϊκές συμφωνίες που αποδίδουν σήμερα παίρνοντας μεγάλο κόστος ενώ σήμερα συμμετέχει ως κυβερνητικός εταίρος με μόνο γνώμονα την σωτηρία της χώρας. "Αν δεν μπαίναμε στον Μηχανισμό Στήριξης και ακολουθούσαμε το περιβόητο εναλλακτικό σενάριο θα επέρχονταν η πλήρης καταστροφή", είπε δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας για "βιασμό της λογικής".

"Στο ΠΑΣΟΚ ακολουθήσαμε με λάθη, παραλείψεις, νευρικότητες σταθερή γραμμή ευθύνης με κόστος. Κι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θέτουμε θέματα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος είπε πως θα πετύχει την υλοποίηση του μέτρου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, θέτει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση πριν την τουριστική περίοδο και αναδεικνύει τα μέτρα για την ανάσχεση της ανεργίας.

"Δε μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Πρόκειται για συμφωνία των κομμάτων. Και βασίζεται σε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει. Προστατεύει την σχέση της κυβέρνησης με την αγορά. Είναι σημαντικό που υιοθετήθηκε η τροπολογία μας", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, πρότεινε την συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων και Συμβουλίου Κρίσης και Εθνικής Κινητοποίησης.