Ο Στέφανος Μάνος επιστρέφει στις επιχειρήσεις

Στις επιχειρήσεις επιστρέφει ο Στέφανος Μάνος. Ορίστηκε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στην εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1922 με τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων Willys Overland, φορτηγών και λεωφορείων Diamond T και International, ρεκτιφιέ μηχανών εσωτερικής καύσεως στη Θεσσαλονίκη και από το 1948 και στην Αθήνα.

Η εταιρεία πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την Isuzu Motors Ltd για την αντιπροσώπευση των επαγγελματικών οχημάτων στην Βουλγαρία, ενώ αναλαμβάνει τη εισαγωγή και διανομή στην Ελλάδα των κινέζικων αυτοκινήτων Brilliance, κατόπιν συμφωνίας που υπέγραψε με την H.S.O. Motors Europe που έχει την αποκλειστική διανομή αυτής της μάρκας στην Ευρώπη.

Ο Στέφανος Μάνος σπούδασε μηχανολόγος - μηχανικός με ειδίκευση στην αεροδυναμική στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης (1963) και το 1965 έλαβε το ΜΒΑ "Διοίκηση Επιχειρήσεων" από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Τον επόμενο χρόνο έγινε βοηθός γενικός διευθυντής της "Αλλατίνη Α.Ε." ενώ στη συνέχεια διετέλεσε γενικός διευθυντής, αντιπρόεδρος, γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρίας. Αποχώρησε από την εταιρεία το 1977 για να πολιτευθεί.