Τσοχατζόπουλος: Είμαι αθώος όλα είναι κατασκευασμένα

Εκτενή συνέντευξη μέσα από τη φυλακή έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ερώτηση για το πώς βρέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία φαίνεται να είναι στο όνομα το δικό του ή προσώπων του περιβάλλοντός του: “Τα περιουσιακά στοιχεία προέρχονται από την εφευρετικότητα και από τις οποιεσδήποτε ενδείξεις έστησαν κάποιοι για να με κατηγορήσουν. Δεν μπορείς να πεις ότι η δικαιοσύνη ενδιαφέρεται να μάθει τι έγινε με μία μεγάλη επένδυση όπως τα υποβρύχια. Η δικαιοσύνη ψάχνει να βρει που πληρώθηκε κάτι πέντε δεκάρες και που δεν πληρώθηκε. Ψάχνει να βρει χρήματα αλλά δεν θα βρει τίποτα”.

 

Για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν κάποια στοιχεία στα χέρια των αρχών είπε και σε ερώτηση για το αν ζητούσε χρήματα από το συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο απάντησε: “Παράνομα ήρθαν στο σπίτι μου και έψαξαν χαρτιά. Ένα σπίτι που υπέστη δύο φορές διάρρηξη. Προσωπικά δεδομένα και έγραφα στις σημειώσεις μου, που μόνο εγώ μπορώ να τα εξηγήσω. Οι μέθοδοι αυτοί χρησιμοποιούνταν σε άλλες εποχές, κατασκευασμένες.

“Το τριμελές συμβούλιο εφετών αρνήθηκε να με εξετάσει. Μέχρι στιγμής δεν απολογήθηκα. Κανείς από το Συμβούλιο Πλημελλειοδικών δεν μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Ζητάω να παρουσιαστούν όλοι οι μάρτυρες και η ηγεσία του ΚΥΣΕΑ για να είναι όλες οι διαδικασίες διαφανείς”

Απαντώντας σε ερώτηση, η οποία αναφέρει ότι ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας τον κατηγορεί κι εκείνος με τη σειρά τους ανέφερε ότι “ο κύριος Ζήγρας είναι ένας άρρωστος βαριά άνθρωπος. Αρνήθηκαν το δικαίωμά του να πάει στο νοσοκομείο. Κανείς δεν μπορεί να τον κρίνει γι' αυτά που λέει. Είναι ειδική περίπτωση. Είναι σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τα πράγματα”.

Για τις κατηγορίες που υπάρχουν εναντίον του: “Είναι λόγια του αέρα και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτε. Δεν είμαι διατεθειμένος να αποπροσανατολίσω τον κόσμο. Δεν έχετε κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Είναι ένα σκόπιμο κατηγορητήριο εξόντωσης. Στο δικαστήριο θα ξεκαθαρίσουν όλες οι ευθύνες πολιτικών που έστρεψαν όλη αυτή την ιστορία εναντίον μου. Ελέγχθηκα πέντε φορές από τις εξεταστικές επιτροπές, από την υπηρεσία μαύρου χρήματος και δεν έχει βρεθεί τίποτα”.

“Όποιος υποστηρίζει ότι διακινήθηκε χρήμα από λογαριασμούς να πάει να το αποδείξει. Πήραν τους λογαριασμούς για τα TORM1 και έρχονται να ενώσουν το υλικό εκείνο με το σημερινό των υποβρυχίων, κάτι που δεν είναι νόμιμο. Έρχονται και μας ρωτάνε σήμερα για τους λογαριασμούς του τότε. Όλα είναι κατασκευασμένα. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι αυτοί οι κύριοι από τη μεριά της δικαιοσύνης, απορώ πως δεν λαμβάνουν υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα. Το χειρότερο είναι ότι κατηγορούν τη γυναίκα μου, την κόρη μου που είναι 7 ετών. Έστησαν κατ' εντολή με σημαντική πολιτική παρέμβαση, ένα ολόκληρο σενάριο στοχοποίησής μου. Ζήτησα από το συμβούλιο πλημμελειοδικών να σταματήσει η προφυλάκιση της γυναίκας μου. Μπορείτε να μου πείτε γιατί δεν έγινε; Βρίσκονται φυλακή άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα όχι γιατί υπάρχει κάποια κατηγορία, αλλά μόνο ως μάρτυρες – για να καταθέσουν στη δίκη - με το πρόσχημα ότι μπορεί να διαφύγουν. Δεν μπορούν να κρατούν μητέρες ανήλικων παιδιών στη φυλακή”.

“Οι συνθήκες που μου πρότεινε η δικαιοσύνη σε αυτή τη διαδικασία είναι απαράδεκτες – γιατί εγώ είμαι αθώος. Υπάρχει το τεράστιο δικαίωμα του πολίτη που λέγεται τεκμήριο αθωότητας. Έχω υποχρέωση να ζητήσω κάποια πράγματα. Δεν γίνεται να μου φέρονται σαν να έχω κάνει κάποια πράγματα και να είναι τετελεσμένο γεγονός. Αυτό δεν το αποδέχομαι και ζητάω ξεκάθαρα από τον καθένα να πάρει θέση. Τη γυναίκα μου τη συνέλαβαν παράνομα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.