Ποινικές διώξεις σε Δούκα, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη

Ποινικές διώξεις εναντίον τριών πρώην υπουργών ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Εφετών, για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, με τον έναν από αυτούς μάλιστα να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Αναλυτικότερα, σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο Πέτρος Δούκας, καθώς η παράβασή του τελέστηκε μετά την αυστηροποίηση του σχετικού νόμου, το 2010, ενώ για πλημμέλημα διώκονται οι Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης, των οποίων οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο της λίστας λαγκάρντ.

Ο κ. Παπαντωνίου διώκεται μετά την αποκάλυψη για καταθέσεις της συζύγου του στην Ελβετία, οι οποίες ήταν αδήλωτες και για τις οποίες υποστηρίζει ότι ευθύνεται ο πρώην σύζυγός της, ενώ ο κ. Βουλγαράκης διώκεται για την μη καταγραφή στο δικό του πόθεν έσχες του έτους 2007, των καταθέσεων της γυναίκας του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, οι οποίες εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Δούκας, από την άλλη, παραπέμπεται για το γεγονός ότι τα πόθεν έσχες του το 2009 και το 2010 είχαν διαφορά περίπου 1,1 εκατομμυρίου ευρώ, η οποία δε δικαιολογείται. "Δεν ελέγχομαι για παράνομο πλουτισμό, αλλά για μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού, και όχι για αύξηση", υποστηρίζει ο πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, μία απόφαση που ουσιαστικά δημιουργεί προηγούμενο και για τις υποθέσεις των τριών αυτών πολιτικών προσώπων.