Μητσοτάκης: Αν δεν είχα ανατραπεί, η σημερινή κρίση θα είχε αποτραπεί

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη “Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993” παρουσιάστηκε σήμερα στον Ελληνικό Κόσμο, παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από τις περισσότερες πολιτικές παρατάξεις.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο κάνει ένα απολογισμό της τότε διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (έτη 1990-1993), παρευρίσκονται μεταξύ άλλων οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Φώτης Κουβέλης, Πέτρος Μολυβιάτης, Αχιλλέας Καραμανλής, Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Σαρτζετάκης, Σταύρος Δήμας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Παπαθανασίου και Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Στη σχετική ομιλία του, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μεταξύ άλλων λόγο για "ταμπού" με τις απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το οποίο θα πρέπει να ξεπεραστεί, καθώς, όπως τόνισε, δε γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους.

Υπερασπιζόμενος τη διακυβέρνησή του την περίοδο 1990-1993, σχολίασε με πίκρα ότι είναι μία "ηθελημένα ξεχασμένη" περίοδος, υπογραμμίζοντας πως όταν ανήλθε στην εξουσία η Ελλάδα είχε ουσιαστικά πτωχεύσει, λόγω της επιλογής του Ανδρέα Παπανδρέου να προχωρήσει σε ανεξέλεγκτο δανεισμό.

"Αυτή η κυβέρνηση όμως είχε ένα πλεονέκτημα: Ότι εγώ δεν έδωσα καμία υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Αν δεν είχαμε πρόωρα ανατραπεί, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική και η σημερινή κρίση πιθανόν θα είχε αποτραπεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αργότερα πρόσθεσε πως και η δική του κυβέρνηση είχε αδυναμίες, όμως "κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι προσπαθήσαμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα και δεν κοροϊδέψαμε τον ελληνικό λαό".