“Η ΔΗΜΑΡ που ξέρατε και ξέραμε δεν υπάρχει πια”

Άρθρο του Ανδρέα Νεφελούδη για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τη Δημοκρατική Αριστερά φιλοξενεί η ιστοσελίδα tvxs.gr, στο οποίο μεταξύ άλλων το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι “η ΔΗΜΑΡ που ξέρατε και ξέραμε δεν υπάρχει πια”.

Ο κ. Νεφελούδης σχολιάζει, με αφορμή τη διαγραφή των Πάρι Μουτσινά και Οδυσσέα Βουδούρη, ότι “το κόμμα της δημοκρατίας φάνηκε πως δεν άντεχε την διαφορετικότητα”, ενώ τονίζει: “Η ΔΗΜΑΡ που ξέρατε και ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα μιλάμε για ένα κόμμα που άλλα έλεγε προγραμματικά και προεκλογικά και άλλα εφαρμόζει τώρα, συμμετέχοντας στη κυβέρνηση είτε συμφωνώντας απολύτως, είτε διαφωνώντας με μισόλογα με την ατζέντα της πολιτικής Σαμαρά”.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης κατηγορεί την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ “διαχειρίστηκε το δίλημμα “Ευρώ ή δραχμή” με τέτοιο τρόπο ώστε να αβαντάρει εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις της συντήρησης που έφεραν την χώρα στο γκρεμό”, αντί να προβάλει την αναγκαιότητα για τη συνεργασία της Αριστεράς. Χαρακτηρίζει ακόμα τη Δημοκρατική Αριστερά “προεδροκεντρικό κόμμα”, που δε δίνει την ανάλογη σημασία στις οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος.

Κάνει ακόμα λόγο για μία “δεξιά” ομάδα μέσα στο κόμμα που καλύπτεται πλήρως από την κυβερνητική συνεργασία, “και έχει στόχο την μετατροπή της ΔΗΜΑΡ σε ένα κόμμα εν γενεί μεταρρυθμιστικό, χωρίς καμία κοινωνική και ταξική αναφορά”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι αντίστοιχα υπάρχει μια αριστερή μειοψηφία “που διαφωνεί με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση και προωθεί την αντίληψη της διαμόρφωσης ενός μπλοκ εξουσίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, διαφωνώντας παράλληλα με το μνημόνιο, τον προϋπολογισμό και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την συγκυβέρνηση”.

“Και υπάρχει και η ομάδα των προεδρικών που διαμορφώνει την πλειοψηφία ανάλογα με την συγκυρία”, σχολιάζει.