Ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτοκτόνησε: Τι αποκαλύπτει στενός του φίλος

«Όταν είδε ότι οι επίγονοί του οδηγούνταν στον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ» είπε ο φίλος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μόρτζος

Για το μυστικό που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, πήρε μαζί του στον τάφο του μίλησε ο στενός του φίλος, ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη φιλία του με τον Ανδρέα καθώς και για το τι θα έκανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και για τον γιο του Γιώργο. Παράλληλα, περιέγραψε όσα θα έλεγε στον πρωθυπουργό αν τον έβρισκε μπροστά του, και μίλησε για τους «κομμουνιστές» που μας κυβερνάνε σήμερα.

«Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Νομίζω ότι ο Ανδρέας δεν πέθανε. Αυτοκτόνησε…» Και συνέχισε:  «Όταν είδε ότι οι επίγονοί του οδηγούνταν στον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ, κατευθυνόμενοι από κάποια άλλα κέντρα, που δεν μπορούσε να τα ελέγξει, επέλεξε ο ίδιος τον θάνατό του. Είπε «πριν το δω αυτό, καλύτερα ας φύγω». Κάτι που έχει συμβεί και με άλλες μεγάλες προσωπικότητες που αυτοκτόνησαν την κατάλληλη στιγμή, για να μη δουν τα χειρότερα και πονέσουν περισσότερο».

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει τι θα έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εάν ζούσε, για τον Άκη Τσοχατζόπουλο:

«Θα… τον πλάκωνε στο ξύλο και θα τον διέγραφε. Πιστεύω ότι, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ζούσε λίγα χρόνια ακόμη, δεν θα ήταν τα πράγματα όπως είναι σήμερα».

Όσο για το τι θα έλεγε στον γιο του, Γιώργο: «Δυστυχώς, δεν υπήρξες αντάξιός μου.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι κομμουνιστές, είπε:

«Όχι. Το παίζουν πρώην αδικημένοι και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι πολύ σκληρό αυτό που λέω, αλλά το λέω με όλη μου την ψυχή και όλη την αγάπη που έχω στους ανθρώπους. Εκμεταλλεύονται τον παλαιό κομμουνισμό και λένε «αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι θα τα κάνουμε εμείς». Επικαλούνται την ιδεολογία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης των αδυνάμων, αλλά όλα αυτά είναι προσχήματα. Ο σκοπός τους είναι η εξουσία. Και αν οι δεξιοί που κυβερνούσαν πριν την Ελλάδα έκαναν μια φορά λάθος, οι αριστεροί που μας κυβερνάνε σήμερα κάνουν τα ίδια, και μάλιστα στο δεκαπλάσιο». 

Τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα ένα τον έβρισκε μπροστά του; «Ξεκαθάρισε τη θέση σου και μην κοροϊδεύεις τον κόσμο…»

Τέλος μίλησε και για το πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας:

«Ζοφερό! Θα περάσουν πάρα πολλά χρονιά για να ανακάμψει. Για αυτό χρειάζεται ένας νέος κυβερνήτης που θα ξεπηδήσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί θα γεννήσει η Ελλάδα ένα νέο πολιτικό τέκνο, το οποίο θα την κυβερνήσει για το καλό της ίδιας και των πολιτών της, και όχι για την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων» καταλήγει ο ηθοποιός.