Παπακωνσταντίνου: Ανούσια η ελάφρυνση χρέους χωρίς μεταρρυθμίσεις

Γιατί ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν πιστεύει πως θα έχουμε σύντομα εκλογές

Στη Λάρισα βρέθηκε απόψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να παρουσιάσει το βιβλίο με τίτλο «Game Over - η αλήθεια για την κρίση».

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της παρουσίασης μίλησε μεταξύ άλλων σχετικά με το χρέος και τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από τη κυβέρνηση. «Το θέμα του χρέους είναι υπαρκτό, αλλά δε μπορεί να είναι ο μοναδικός στόχος μίας κυβέρνησης. Θα έχουμε ελάφρυνση του χρέους, αλλά ελάφρυνση του χρέους χωρίς βαθιές θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχει κανένα νόημα», επεσήμανε, για να συμπληρώσει πως «η ρεαλιστική εκτίμηση είναι ότι αυτή τη στιγμή θα έχουμε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων, συν κάποια περαιτέρω εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων. Μέχρι εκεί θα πάμε. Τα υπόλοιπα θα είναι μετά τις γερμανικές εκλογές».

Σε ερώτηση σχετικά με την συζήτηση που έχει φουντώσει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκτίμησε πως «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδείξει μία εξαιρετική ευλυγισία για να ξεπερνάει αναστολές και τις - υποτίθεται - ιδεολογικές της καταβολές δεν πρόκειται να έχουμε σύντομα εθνικές εκλογές».

Αναφερόμενος στο βιβλίο του, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για μία προσωπική έκφραση που την είχε βιώσει. «Είναι μία κατάθεση και για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε όλα αυτά που θέλαμε να κάνουμε και επιθυμούν να καταλάβουν τι πήγε στραβά και τι πήγε σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Σημειώνεται πως η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Παπακωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΟΥΗΛ από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο «Επιλογές», σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Για το βιβλίο μίλησαν ο Λαρισαίος πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδογιάννης.